Friday, September 12, 2014

Perkhabaran Duka....Doakan Dila....

sumber google..


Rabu lepas aku dah up status kat FB, tentang salah seorang rakan opis yang sedang bertarung nyawa kerana Breast Cancer..condition Dila kini Kritikal, sejak aku dengar berita tu hati aku x pernah tenteram kerana aku pernah berada di dalam situasi yang sama...hanya salam dan kata2 semangat aku dapat kirimkan kepada Dila melalui teman2 yang melawat semalam....namun pagi ini gugur jugak airmata aku....tersangut2 aku menangis....bukan kerana aku ada dosa dengan dia...tetapi mendengar perkhabaran kesakitan yang di tanggung....apalah sangat dosa dia pada aku...dah lama aku ampunkan....apa yang aku harapkan dia pun begitu juga....aku mohon pada Allah supaya ringankan sakitnya....permudahkan segala urusan penyakitnya....Breast Cancer Stage 4...Kami amat berharap ada keajaiban dari Allah....moga dia kembali sihat seperti sediakala....

Kawan2...aku hanya mohon kalian mendoakan dia....doakan dia diringankan sakitnya...doakan dia terus tabah menghadapi dugaan allah....doakan dia terus mempunyai semangat....cekal melawan penyakit....anak2 dan suami masih memerlukannya....termasuk kami para rakan2 sepejabat...

Semoga perkhabaran duka ini bertukar menjadi perkhabaran gembira....

13 comments:

  1. Ya Allah, semoga dipermudahkan oleh Allah SWT...

    ReplyDelete
  2. semoga kawan akak terus tabah melawan penyakit..

    ReplyDelete
  3. semoga kawan akak kuat semangat dan moga ada berita gembira nanti..

    ReplyDelete
  4. Semoga diringankan sakitnya dan tabah menghadapi dugaan ini..

    ReplyDelete
  5. innalillahhiwainnailaihirojiun..semoga opismate SA tabah,semoga Allah kurangkan penderitaan beliau

    ReplyDelete
  6. Semoga beliau dapat melawan kanser yang beliau hadapi. Insha Allah

    ReplyDelete
  7. Ya Allah..semoga Dila dan family kuat menghadapi dugaan yg hebat ini..

    ReplyDelete
  8. Smg kwn SA dikurniakan sebaik2 kesembuhan dr Allah. Amin.

    ReplyDelete
  9. moga kawan akak cepat sembuh..aamiin

    ReplyDelete
  10. Ya Allah Kau permudahkan segalanya ... Semoga sahabat SA kuat dalam menempuh cabaran ini

    ReplyDelete
  11. Kita yang kat luar ni sama2 bagi semangat agar dia tabah dalam menjalani hari2 mendatang ..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah