Friday, September 19, 2014

No Tumis- Tumis...Direbus-Rebus Sajork....


SAY NO TO RICE - DAY 1


Aku up status kat FB malam tadi....cubaan no nasi hanya mkn lauk dan tukar style masak...dari tumis2 ke rebus2..sedap gak....matik la puji diri sendiri..hahaha.....
Terus banyak plak komen..ada yang bg kata2 semangat...ada yg mau kasik kondem....macam2 cubaan ada...hahaha....insyaallah aku kuat iman....Red Mummy pun banyak komen...x pe2 even belum seteguh mak merah tuh....aku akan cuba jugak slowly....mak merah cakap pesal aku nak kurus lg...dah elok dah...eleh...mak merah tu kurus melidi buat aku jeles kan....sajo yo  ..haha...insyaallah...aku akan cuba x amik nasi waktu malam....nak tgok gigil ke x...mak merah tu boleh...x kan aku x boleh kan....dia lg ekstrem...minum air sajork ngan buah anggur....kuat betul iman dia....
Celah mana aku nak kurus??? Ye la korang...ada bhgian2 yg aku kena hilangkan lemak...umur dh meningkat kan...mkn skit lemak kat perut naik...so kena la stop nasi kejap...dah..dah...jgn goda aku lg....aku x nak tgok nasi dah....

Masalah bosar - Minggu ni aku kat umah mak.....mesti mak masak sedap...

Huwaaaaaaaaaaaa........

37 comments:

  1. Bagus juga tak tumis. Boleh mengelakkan daripada kita masak dengan minyak dan menambahkan kolestrol dalam badan. Rasanya lebih kurang sahaja kan Akak :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu dear..sama je rasanya....nak tumis bleh tp guna la minyak yg xde kolestrol...myk bunga matahari ke...kan? Cuma mhl la...

      Delete
  2. uish kak buat sy terliur je.sdpnye nmpk sup tu

    ReplyDelete
  3. salam jumaat SA,
    umah mak kira cheating day, next week kak SA cuba buat puasa sunat Isnin Khamis...:)

    ReplyDelete
  4. Kalau balik umah mak memang tak boleh nak diet kan??? Diet ke laut namanya...hahaha

    ReplyDelete
  5. Chaiyok2!
    Tp klu mak yg dah masak mmg godaan besar tu SA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengah fikir ni...mcm mn nk tepis godaan tu...

      Delete
  6. Walaupun tiada tumis tetap nampak menyelerakan... Salam perkenalan... dah follow G+ Jemput lawat dan follow www.kindhearty.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. . Nanti akak terjah ye...

      Delete
  7. akak pun tgh diet ek.. chaiyok akak.. sama2 la kita yer.. ala tolak tepi kata2 org akak.. semangat kena kuat.. buktikan kita boleh.. heheheh

    ReplyDelete
  8. Ya Allah. Nampak sedap. Rasa macam nak balik rumah suruh mama masak je :D

    http://nurulzayani.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai dik.. nanti balik tolong mama masak eh...

      Delete
  9. iols xleh nak diet skun tgh breasfeed ariqa
    tgu smpai lepas 2 thn wahhhhhh lama..lau npk iols gemuk syp sudah hahaha

    ReplyDelete
  10. betul la SA..dah berumur ni..banyak betul lemak..nak2 kat perut..akak pon nak cuba tak makan nasi..tapi tak boleh..huwaa...
    sedap pulak nampak sup tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh kak...kena gigih dan kuat semangat

      Delete
  11. saya tak kuat iman
    nampak ikan goreng garing2, terus angkut nasi, makan nasi + kicap + ikan goreng
    harghhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  12. kalau kat rumah mak memang menggodakan, bertabahlah ye

    ReplyDelete
  13. Replies
    1. Sedap la kat tekak sendiri...tekak org lain x tau..

      Delete
  14. Ish3... terus terasa macam nak makan sup ayam... hihii

    ReplyDelete
  15. Sup bagus untuk diet dan kesihatan plus mengenyangkan...semoga berjaya mengurangkan lelemak kak..chaiyuk2

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah