Wednesday, September 24, 2014

Pasar Malam Warga Asing

Sekarang ni pi pasar malam kat mana2 pun sure rasa macam berada kat Bangladesh....kat Nepal or kat Vietnam...sampai susah nak kenal mana satu orang kita mana satu orang luar...sesak dengan diorang sebab tu aku malas nak turun dari kereta...biar abah ngan makje yang pi....malas la...


Sekali diorang menbeli mmg berbondong bondong bawak balik. ...


Kadang2 aku duk mengomel je if diorang ramai...bukan apa diorang ni pun ada jenis yg kurang ajar...meraba...pas tu sengaja la bergesel ngan kita....sebab tu aku dh malas nak pi pasar malam area Senawang tu...aku lebih rela pegi pasar besar....

Perasan x korang kat mana2 je Malaysia ni di monopoli oleh warga asing...
Sesama diorang pun boleh berbunuh bunuhan....
Naik menyampah plak hari2 baca jenayah yg diorang buat....


14 comments:

  1. Betul..negara kita dah jd mcm tmpt puak2 ni berkampung cari rezeki...kadar jenayah mmg naik la.

    ReplyDelete
  2. btl2..dorg wt mcm negara dorg je..lgsg xtkt dgn undang2 negara kite

    ReplyDelete
  3. tu la pro and cons dia kak bawak masuk pekerja ni...tapi kalau xde dorang...xde yang nak kerja kat site sana...

    ReplyDelete
  4. betul2..kat umah kite byk indon kak..sbb ade construction kat dpn pasar malam tuh..bangla ngan nepal just minority jer..

    ReplyDelete
  5. walaupon dah hantar balik still ramai lagi kat malaysia..huhu

    ReplyDelete
  6. sebab tu dah jarang pi pasar malam..huhu..

    ReplyDelete
  7. Kita pulak yang serasa berada di negara diorang kan..
    Rasa tak selamat

    ReplyDelete
  8. Takut kan .... yg sengaja gesel2 tu lagi ... huhu
    Kalau kat KK ramai filipino. Sana juga klu bergaduh sampai berbunuhan sesama sendiri

    ReplyDelete
  9. Akak perasannnn sangat. Kenapa tak ada tindakan ek?

    ReplyDelete
  10. mama setuju, mama sendiri tak layan dah pasar malam.. penuh warga asing je.. takut bawak anak-anak,...

    ReplyDelete
  11. pasar malam seksyen 15 bangi pun samo gak la, geng diorang gak ni beli labu air hahahhaa

    ReplyDelete
  12. iols pun geram ngan warga asing ni
    dah merata sgt diorg ni
    mana2 pun ada je diorg ni
    semua nak monopoli

    ReplyDelete
  13. paling tak suka pergi tempat yang ramai warga asing..memang kadang tu dorang kurang ajar..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah