Monday, September 29, 2014

Nyaris Putus Nyawa !!!


Aku masih dalam mood marah giler ni....giler betul....3 kali hampir accident akibat si pemandu bas mcm hampeh tu ha...amik ko glamer jap dlm blog aku ..Aku dh up kat fb jugak...ni tgh draft email nak htr ke SPAD, dh email kang aku call SPAD...
Bawak bas dh la laju...pas tu asyik main break emergency..3 kali hampir langgar keta orang...ya allah mengucap panjang aku pagi ni....dh la aku duk depan sekali....apa2 jadi x ke aku dulu yg tercampak....tiap kali dia buat break emergency tu...tiap kali tu jugak dia toleh ke belakang sambil senyum...mcm psiko je aku tengok...uncle cina blkg dia tuh siap sound...dia buat bodoh je....siyes giler la..maku mmg notice mamat ni mcm x betul sket...ni kali ke 2 aku naik bas dia bawak....ntah apa malang dpt dia plak pg ni....
Selalu aku tido dalam bas pagi2...ni disebabkan dia aku x tido langsung hoke....Terus terbayang mak abah...adik beradik aku...Dania....huiii scary gile.....
Siyesly aku akan email dan call SPAD.....even aku blom la jd mangsa...tp aku x nak orang lain dapat nasib yang sama....
Until now aku sakit dada dh....dah la aku ni tgh x berapa sihat..
Spoiled my mood je.....


19 comments:

  1. kalau rasa membahyakan nyawa orang ramai, cepat kak,ambil tindakan

    ReplyDelete
  2. memang kena report ni kak..kang dh jadi pape x guna dh.org mcm ni mmg kne bg pengajaran sikit

    ReplyDelete
  3. Ya Allah..bahaya tu..baik report aja kak

    ReplyDelete
  4. bahayanya dpt pemandu macam ni..huhu

    ReplyDelete
  5. ko dah email belum.mmg cari nahas driver ni

    ReplyDelete
  6. saya punpernah kena jugak masa naik bas short sem lepas. Driver ni drive mcm apa ntah. Suka break emergency jugak. Nak je menyumpah tapi sabar. Dah la bas takada seatbelt. Area bandar pun nak drive laju, takfaham betul la ==' (http://anies-msletoes.blogspot.com/)

    ReplyDelete
  7. ya Allah..akakkkk..mmg harus report tuh..bahaya tau..pasal gile die sorang kang xmemasal org lain pun turut jadi mangsa..kalau die nak kiok sorang je xpe..nie heret org skali..ishh..geram lak tetibe..

    ReplyDelete
  8. ish ish..bahayanya..semcm je orgnya..

    ReplyDelete
  9. report jer kak..mbahayakan pemandu lain..huhu

    ReplyDelete
  10. Allah allah bahayanye dpt pemandu mcm ni..haa bagus SA buat report, biar diaora g ambik tindakan sepatutnya.

    ReplyDelete
  11. atas keselamatan orang lain jugak..

    ReplyDelete
  12. nasib dah buat repot kak amanda... takut pulak aku membaca orang psiko bawak bas ni... aku pernah kena masa turun genting... tak ke gelabah waktu tu... mintak2 la dia kena buang kerja..... dia ingat kelakar ke buat camtu... Yarabbi..

    ReplyDelete
  13. sila..
    saya sokong 100%

    banyak nyawa dalam tanggung jawab dia tu..

    ReplyDelete
  14. kalau dah tegur buat jugak memang cari pasal lah dia kan..membahayakan nyawa orang lain je

    ReplyDelete
  15. Bahaya ni. Pemandu bas memang kebanyakkan bawak bas laju sangat.

    ReplyDelete
  16. Salam hai :D lamenye aku xsinggah sini, aku asyik terlupa je nak letak blog kau dlm my bloglist tau..hehe owh damn! scary gila..siap toleh2 senyum lak..bagus tindakan kau report tu..huhu, melampau!! aku balik kerja memng naik bas awam, penah sekali dpt drives bas muda remaja, macam tengah high baru lepas hisap dadah..bawak punya nauzubillah laju nak mati, macam nak melayang bas tu sebab xramai org naik..bengang betul..arhh kecut perut bila teringat hal tu..uhuk2..menci~menci~~

    ReplyDelete
  17. Bahaya tu.. pemandu tu nak terbe*ak ke ape. Mmg patut dibuat aduan ttg pemandu mcm ni hhmmm...

    ReplyDelete
  18. Dah email n call spad kak...org mcm nih patut diajar...glampesss

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah