Tuesday, September 9, 2014

Kepak & Kaki Ayam

Anda sudah menikah atau belum, semua wanita harus berhati². Baru² ini artis Tionghoa Xia Yi didapati tumbuh CYST dalam rahim (kista coklat) dan Hu Qing Wen melakukan operasi tumor yg penuh dengan darah, dan darahnya berwarna hitam gelap. Mereka berfikir bahwa setelah pembedahan akan sembuh, tetapi hanya beberapa bulan tumbuh lagi, sehingga akhirnya mereka melakukan konsultasi dgn ginekologist.

Doktor Gine tsb kemudian bertanya : "Apakah awak suka makan kepak ayam? dia sangat terkejut..

"Ha.. mcmana doktor boleh tahu mknn kesukaanku ?

"Hormon pertumbuhan (growth-hormone) ayam ataupun antibiotiknya, selalu disuntik di bahagian kepak, atau leher ayam. Sementara kaki Ayam tempat menimbun "end product" antibiotik dan turunan "second hormonal" Doktor tu meneruskan : Kerana itu kegemaran makan kepak ayam atau kaki, akan serta merta menambah sekresi hormon bagi wanita. Akibatnya "second hormonal" tsb akan terkumpul menjadi TOXIN yg akhirnya menjadi karsinogen, sehingga wanita gemar mkn KEPAK + KAKI ayam sangat mudah terkena kanser yg berkenaan dengan kelenjar hormonal seperti : kanser rahim, cervix dan payudara. Oleh kerana itu, kami menyarankan Anda jangan "banyak" makan kepak ayam atau kakinya.

Sekarang ini 80% wanita memiliki fibroid rahim dan mudah untuk mendapatkan cyst tersebut. Nauzubillah..

KONGSI : SEMPENA BULAN KESEDARAN KANSER.

Ini satu mesej pekhidmatan awam dr KKM.

1. 56 wanita meninggal dunia
    kerana mereka m'gunakan 1
    pad tunggal utk satu hari...

2. Memakai pad sepanjang hari
   adalah tak selamat kerana
   bahan kimia yg digunakan
   dlm tuala Ultra ....... yang
   menukarkan cecair ke gel...

3. Ia menyebabkan kanser di
   dlm pundi kencing & rahim.

4. Jika masa penggunaan
    berpanjangan darah menjadi
    hijau & kulat yg terbentuk
    masuk ke dlm rahim & bdn

5. Oleh itu, sila cuba m'gunakan
    pad yg dip'buat drpd kapas
    & jika anda m'gunakan pad
    ultra, tlg tukar dlm tempoh
    5 jam sekali.

6. Tlg tdk berasa malu untuk
    m'hantar mesej ini kepada
    wanita & suami supaya
    mereka blh berkongsi dgn  
    isteri & rakan2 t'syg.

7. Cuci bra setiap hari. Elakkan
   memakai bra b'warna hitam
   pada musim panas.

8. Jangan memakai bra semasa
   tidur.

9. Sentiasa tutup dada sepenuh
   nya dgn tudung @ selendang
   apabila anda berada di bwh
   pancaran sinaran matahari.

10. Sila guna Deodorant bukan
     perspirant.

11. Hantar kpd semua wanita
     yg anda sygi tanpa t'agak2

12. KESEDARAN itu PENTING

13. Sekadar peringatan. Tak
     kira lelaki @ perempuan,
     sebarkan utk pengetahuan
     bersama .


Lelaki pon tak bolih makang kepak n kaki ayam sbb bila istri dah kena kanser dia akan kepak selalu dan suka ati dia nak gi tt tak kira waktu..

15 comments:

  1. bagus ni SA, kita dah la suker makan kepak ayam kan

    ReplyDelete
  2. kepak tu memang favourite but since ada terbaca psal kepak ayam tu sekarang dah mula tak suka kepak ayam..memang banyak kesan yang tak elok kan..tq share kak

    ReplyDelete
  3. saya kalau makn ayam part kepaklah paling suka lepas bhgian dada.....erkkk...harus berhati-hati dan akan cuba kurangkan!nice fact!nice sharing ^^

    ReplyDelete
  4. sy dh la suke kepak ayam...lpaa nih kne ubah taste

    ReplyDelete
  5. sy dh jrg mkn kepak..ansur2 nk elak mkn kepak.hehe

    ReplyDelete
  6. Betul tu..nasib saya tak makan kaki ayam..kepak pun jarang2 makan :)
    tq sahring...sangat2 bermanfaat...

    salam perkenalan dr saya, sarah :)
    jemput ke blog saya www.ladysara84.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. tq for sharing SA, sy antara peminat kepak ayam masak merah... oh noooooo.. takuit

    ReplyDelete
  8. Akk peminat kepak ayam. Lepas ni kena tukar minat la pulak. Eii takut

    ReplyDelete
  9. bagus info ni... baik lah kita praktikkan sebelum terlambat

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah