Wednesday, September 24, 2014

Family Vacation 2014 > Ke Wang Kelian

Hari ke dua kami ke Wang Kelian pulak....semua nak pi shopping kecuali aku la...dah menjadi tabiat aku if pergi bercuti aku lebih suka explore dari shopping...hahaha...yer ke...ye la..aku x membeli pun untuk diri aku...tapi just beli untuk anak dara aku tu la...macam2 permintaannya...mana yang boleh beli tu aku tunaikan la..setakat baju or aksesori rambut...makanan....memang aku belikan...kalau bab lain tuh...yang x berfaedah aku x beli pun.....

Pagi sebelum ke Wang Kelian kami sarapan dulu di Medan Selera apa ntah aku dah lupa...x alert nyer pasal la ni....lebih kepada nak berjalan kan...tp yang unik kt sini...pagi2 sarapan aak limited...yang jual roti canai x banyak..apatah sarapan2 lain...orang2 kat sini lebih kepada Nasi Kandar pagi2....huiii...berat tu....

Nak masuk ke Wang Kelian akan melalui pemeriksaan UPP ye....aku x ingat dah maksud UPP nni.....ada orang Perlis yang bleh terangkan x?

Jom tengok gambar...

 ni muka fresh pagi2 ke muka lapar ni...
 Mak Abah dah cukup rehat...so teruja nak jalan jauh
 kat area Medan Selera tu ada pemuzik buta...sedap suara brader ni....semua lagu2 sudirman dia nyanyi....
 betul x aku cakap...kedai jual Nasi Kandar meriah sangat
 akhirnya sampai...hantar mak ngan abah sampai kat dalam tu...tp xde parking...keluar balik cari parking...punya la jauh...
 bayangkan betapa jauh nak jalan sampai hujung tuh...
 arghhh...kalau x kurus x tau la nak cakap...jauh giler jalan ni...

Ni laluan Imegresen yang pertama kalau x salah aku la....mula2 nak masuk...

ini imegresen yang kat dalam
 sila cop passport bagi orang luar kot...i mean bukan orang Malaysia....
 welcome to Thailand....actually sempadan Thailand

kat sini hujan dah start renyai2 turun

muka happy nak pi shopping....

Nmpaknya bersambung lagi la ye...
gambar banyak sangat...aku cuba up ikut turutan ni....tapi memang la x berapa nak best sebab hujan kan...asal jalan je beberapa langkah terpaksa berteduh kat gerai2....sib baik peniaga semua sporting...ada masa hujan lebat diorang suruh masuk kedalam skit

Memandangkan kebanyakkan yang meniaga adalah pure Thailand...ada yang boleh berbahasa melayu..ada yang x boleh...english pun diorang x faham...at last jadi itik ngan ayam...x paham bahasa..guna signal jari je...boleh?but we are really not enjoy kat sini sebab hujan...ad la barang yang dapat beli...sebab katanya kat Padang Besar lagi banyak pilihan...maka...xde la membeli sangat....mak je beli toto sampai 2 bag....mak aiiii....caner nak bawak balik...toto tu besar kot....layankan aje la...Abah plak memborong pisau....belasah la abah......

Ada banyak lagi gambar2 semasa di Wang Kelian....nanti aku update lagi...

See ya next entry.....


13 comments:

  1. liz klau bjalan liz suka cr mkn yg sedap2

    ReplyDelete
  2. seronoknya... sy pun sama, kadang sy suka window shopping..tengok2 je walau tak beli..
    Wang kelian ni kira murah2 juga barang nya kan?? tak pernah smapi lagi.. klu di Bukit Kayu Hitam, sllu juga pegi dulu2... :)

    ReplyDelete
  3. Akak pernah pergi sekali, pun sama, rasa kurang best. So, kami prefer shopping di sempadan Thailand kat Pantai Timur nun. Orang Siam boleh kecek Kelate. Mudah sikit...hahahaha. Main tu, dr N9 nak sampai Siam kita kan...

    ReplyDelete
  4. tu la along, pagi2 pekena nasi kandaq kalo tak biase mau meragam perut kan.....

    ape laa along soping tu..tak sabar nak tgk....mesti byk hasil rembatan kan...murah2 kat sane kan along?

    ReplyDelete
  5. salams....kak mieja kalau balik kedah selalu gak prg wang kelian :)

    ReplyDelete
  6. knp mak2 kalo jln2 mesti nak beli pisau ek?...mak mertua sue pun suka sgt beli set pisau, pinggan mangkuk w/pun kt umah punya la banyak.... ^^,

    ReplyDelete
  7. Wahh serononyerr shopping ..jalan2 shopping jalan2 shopping tak yah ingat nak kerja kan ?? Bestnyerrr .......

    ReplyDelete
  8. Berjalan bila hujan tu yang agak leceh sikit.. nak2 pulak kalau ada anak kecik..

    ReplyDelete
  9. panjang nau nak pergi park kereta dan berjalan tu..jenuh haihh nasib baiklah mood bercuti punya pasal kan

    ReplyDelete
  10. Dah lama xdtg perlis...sy luoa la plak upp tuh kak...xsilap tuh unit pencegahan penyeludupan..kalo slh mtk rkn2 lain btulkan sy.,,, sy pun xsure tp lbih kurg la.,,

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah