Friday, September 26, 2014

Family Vacation > Wang Kelian Part 3

Rasanya untuk gambar dari kamera aku memang ini part terakhir di Wang Kelian....apa lagi yang aku explore....dari kedai ke kedai yang berjualan memang macam2 ada...ada jual jeans,ada jual macam2 makanan...yang biasa nampak ngan x biasa nampak pun ada....buah2 pun banyak....kebetulan tengah musim buah dokong dan buah longan....meriah ngan buah tu je la....

Kejap2 hujan...kejap2 hujan buatkan mood aku nak shopping yillek....apa yang aku rasa nak beli je baru aku beli...hehehehe.....


cap ke sarung kepala yang dibuat dari benang kait tu...cantik comel...


aku kan suka ikan....so...ralat tgok sebuah gerai ni orang jual ikan kecik2...dalam botol tu ikan laga....


cantik kan...anak ikan guppy


ini pun sama kot....


ikan emas versi hitam berkilat...hahahaha


ikan emas....



ikan sardine Jepun...gril...kukus panggang....eh...gril aje la....yang ni RM4 SEKOR...


yang ni plak RM5 seekor...


Abah beli 3 ekor....mula2 kat gerai ni xde pun orang singgah...lepas diorang tgok abah beli terus semua berkerumun....


Aku beli bihun tomyam kat sini...pehhhh......memang menduga bercakap dengan akak tuh...dia  x paham langsung bahasa melayu dan english...ater mainvtunjuk2 jer ler nak beli tom yam...


Orang x ramai sangat sebab hujan....

Mak si Mizi bopren si kudu cakap kalau pi Wang Kelian kena cuba makan PULUT AYAM...aku dari homestay duk fikir2....amenda pulut ayam.....


rupanya....pulut dan ayam goreng dan jugak sambal2 kriuk...kriuk...bawang.....


Abah beli banyak sebab nak makan kat Gua Kelam...


Cepat la...orang nak cepat dia nak posing2 plak...

So...Dah bungkus pulut ayam...so...kami pun slowly menyusur jalan tgok2 lagi apa yang ada....ada buah salak....kami x beli pun...xde la mahal...just x terasa nak beli....so..kemana tujuan kami selepas Wang Kelian? kami teruskan perjalanan ke Gua Kelam...sebelum ke Gua Kelam kami naik satu bukit ni....ntah apa nama bukit tu ntah....tapi pemandangan memang cantik...sangat2 saujana mata memandang.....

Kita tunggu next entry....

Bersambung lagi daaaaa.........


17 comments:

  1. Abah SA ada pelaris ke? Pulut ayam...first time dgr..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh x de la pelaris...memang selalu mcm tu...pi mana2 bila masuk kedai yg x ramai orang...lepas masuk sure orang ramai pun masuk jugak kat kedai tu...

      Delete
  2. tak pernah lagi jejak kaki ke wang kelian kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba pergi nanti...sure suka...hehehehehe....

      Delete
  3. Replies
    1. AG kirim salam kat Umie...hahahahaha.....

      Delete
  4. pengalaman baru kat tempat orang kan kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Siti....memang pengalaman baru di tempat orang...

      Delete
  5. Mcm pernah smpi kt wang kelian ni..tp mcm dh lupa...haha..

    ReplyDelete
  6. walaupun hujan tapi tetap meninggalkan kenangan manis.. lebih2 lagi dapat merasa menu yang tak pernah dirasa ditempat sendiri.

    ReplyDelete
  7. macam best je pulut ayam tu..sebenarnya wang kelian pun saya tak sampai lagi.. kena jugak ni.. nak cari pulut ayam dan tom yam sedap tu..hihihi

    ReplyDelete
  8. lama x mkn ayam goreng ngan pulut ni..

    ReplyDelete
  9. comelnya ikan2 tu.. mesti best shopping kat situ.

    ReplyDelete
  10. Cantik ikan tu..pulut ayam..hehehe biasa mkn pulut ngan ikan kering bestt ..

    ReplyDelete
  11. Menu baru pulut ayam macam best je..ikan tu pun sodap

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah