Saturday, September 20, 2014

Family Vacation 2014 -Homestay Ala2 Kampung

Meh nak citer skit pasal homestay kami kat Perlis....ini homestay ke 2 sebab homestay pertama jenis rumah teres biasa je....aku suka homestay yang ni sebab ala2 kampung...memang rumah papan dan yang penting dekat ngan Sawah Padi...cuma sepatutnya dapat homestay betul2 belakang nya ada sawah..tp dah lewat plak...dapat jugak la rumah yang ni...untuk 3 malam RM400...kira ok la kan....details tentang homesty ni aku letak kat akhir entry ni....

Hasspura Homestay terletak berhampiran Pekan Simpang Empat Perlis iaitu di depan Nora Homestay.Caj yang dikenakan adalah RM140/ malam..harga boleh runding kot kan...depends on korang nyer deal la...



sampai2 je tgok homestay ni....wow....aku memang idamkan rumah kampung

Signage...senang nampak sebab tepi jalan....
ni contact no owner...
classic x sofa dia...orang dulu2 punya stail kan...
katil...ada 2 bilik katil besar...tp aku prefer tido kat luar bentang toto...yang best bantal dan toto banyak giler owner rumah sediakan....
ada tv dan papan penggosok baju...
ruang dapur complete...sebelah fridge tu ada katil bujang...
toilet...dan siap ada washing wachine
Rumah owner sebelah homestay tu aje...

So far aku satiesfied la homestay ni...

Betul2 suasana kampung,....betul2 suasana yang aku idam2kan...yang aku impi2kan sebab dulu aku emmbesar kat kampung....best betul....cuma rumah ni betul2 tepi jalan.....kereta pun lalu lang kan...bising sikit la...yang lain2 semua perfect....cukup puas hati...

Korang kalau nak jalan2 ke Perlis akan datang dan cari homestay...boleh la terjah ke Hasspura Homestay ni...no tipon ada kat atas tu kan....

13 comments:

  1. terbaik... so kreatif ornernya... harga pun berpatutan... hehehe

    ReplyDelete
  2. tengok gambar memang betul2 suasana kampung, terbaiklah...

    ReplyDelete
  3. wow! harga pun not bad... dalam rumah pun cantik... memang sesuai sangat nak bercuti kan...

    p/s : mama dah pos hadiah tadi..

    ReplyDelete
  4. Mmg berbaloi dgn harga yg diberi...suka tgk sawah padi. Nyaman je rasa...

    ReplyDelete
  5. I suka I suka... nnt kalaua ada rezeki kami ke sana, memang bagus sangat la kalau dapat homestay lagu ni.

    ReplyDelete
  6. memang suasana kampung lah..bestnya

    ReplyDelete
  7. Complete semua ada kat homestay no..terbaik!

    ReplyDelete
  8. Memg rerbaik la homestay tuh kak

    ReplyDelete
  9. Wahhhh lepas ni try Nora Homestay pulak ya.
    http://norahomestayperlis.blogspot.com
    http://noraayub.blogspot.com
    FB page : Homestay NORA, Perlis

    ReplyDelete
  10. Terima kasih kerana menginap di Hasspura Homestay... harga promosi kini hanya RM120..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah