Saturday, September 20, 2014

Family Vacation 2014 > Permulaan Perjalanan Ke Utara

Kami bertolak dari KL tepat pukul 8.30 malam....pit stop di RNR Sungai Buloh...then teruskan perjalanan ke Simpang Pulai untuk pit stop kedua dan bermalam di sana...bermalam di rumah Opah adik ipar dan kami sampai tepat pukul 12 am...jalan agak sesak dan jammed...permulaan cuti sekolah kan...

Esoknya pagi2 lagi kami dah bangun dan bersiap untuk teruskan perjalanan ke Perlis...sejuk weh...x tertahan aku sejuk sebab rumah Opah betul2 di kawasan kaki gunung dan memang jalan menuju ke Cameron Highland....

Cantik x rumah orang Perak?


 Dania happy dan teruja nak mulakan perjalanan


Kita kasik pse dulu ye...


Dania dan mama....fresh face in the morning

one more pose before gerak...

minah ni pun sama...


Dah2 start keta cepat....


Indahnya pemandangan....kiri kanan gunung kapur...cantik...kabus pun masih ada waktu ni...


Makin dekat makin jelas gunung ni...


Apa lagi yang nak aku kata bila melihat indahnya ciptaan Allah swt...



Kenderaan pun x berapa banyak lagi time ni...


Ni masa dah nak masuk area Butterworth ke Alor Setar....kereta dah mula banyak


Dah sampai George Town


kereta wira tu adik aku Ibu si kembar....


Kami dah menghampiri bumi Kedah...cantiknya awan....


Pemamndangan saujana indah...luas pandangan kata orang....


Cuaca agak baik seolah2 merestui perjalanan kami...cheh...ayat novel sesangat la...hahahahaha.....
well....dah hantu novel...memang la cara menulis ke arah novel...blog ni pun novel elektronik aku kan..hahahaha...poyo la....

Agak2 dah nak sampai Alor Setar hujan pun turun....tersalah masuk exit...patut masuk Selatan terus masuk Utara..tp x per la...kita redah aje...janji sampai kan...hahahaha...

Sambung next entry eh....

9 comments:

  1. Cantik sungguh pemandangan dkt kedah tu. Sue pernah rasa air sejuk gunung jerai...sejuk gila...mandi x leh lama2 kang demam..

    ReplyDelete
  2. Salam ..cntik nya pemandangan ..sejuk ja tgk....like like!

    ReplyDelete
  3. Ehh...ke utara yer...jgn lupa try bihun sup..pasemboq..laksa kedah..

    ReplyDelete
  4. Seronok jalan jauh2.. Tak sabar nak sampai kan

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah