Wednesday, September 17, 2014

Wajah wanita paling sempurna di dunia



Pernah terfikir bagaimanakah rupa seorang wanita yang layak diangkat sebagai paling sempurna dan paling cantik di dunia?

Seorang artis dari Norway, Marius Vibe, punya cara tersendiri untuk melakar wajah wanita berkenaan.

Langkah pertama, Marius mengambil gambar lapan wanita tercantik di dunia seperti gambar di bawah.



Kedua, Marius menggunakan Photoshop untuk menggabungkan wajah dua wanita. Contohnya:


Rosie Huntington-Whiteley dan Natalie Portman

Selesai, beliau mula menggabungkan lebih banyak wajah dalam satu gambar, seperti ini:


Bar + Katy + Rosie + Natalie

Hasilnya? Inilah wajah wanita paling sempurna di dunia!



Kredit Buzzfeed 






13 comments:

  1. uiks, acaner dia buat......mcm2 kretif manusia ni hehe

    ReplyDelete
  2. Bijak diorang ni mix picture hehehhe...cantik

    ReplyDelete
  3. menarik....

    http://jmbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. oohhh... kiranya sempurna dari sudut photoshop saje lah... :D

    ReplyDelete
  5. Macam-macam teknik mereka ni..Acik teknik yang biasa pun tak pikap lagi.

    http://acikwatie.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. yg last tu lawo dia photoshop

    ReplyDelete
  7. Sempurna pd mata beliau je kot...hehehe..

    ReplyDelete
  8. Skrg mcm2 boleh buat kan.. edit sana sini terus cantik jadinya...

    ReplyDelete
  9. cantiknya kan..pandai dorang mixed kan muka

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah