Monday, September 8, 2014

"Peti Ais - Panduan Membeli Peti Ais secara online"

Assalammualaikum...

Selamat berhari minggu untuk semua follower Suriaamanda...baik yang memang follow ataupun silent reader aku....sihat ke korang hari ni?

Hai korang....pernah shopping online??Mustahil la x pernah kan...aku just nak tanya..korang pernah shopping di Lazada Malaysia? x pernah?? Hey...jangan x tau...macam2 ado di website Lazada tau....x percaya korang terjah...antaranya yang menjadi tarikan aku adalah ruangan Home Appliances di mana korang boleh dapatkan berbagai produk dengan harga yang berpatutan......

Belek punya belek apa yang ada aku terpandang pada ruangan Refrigerator atau dalam bahasa glamournya Peti Ais..ngeh..ngeh..ngeh....macam2 jenama dan bermacam2 size...

Korang jangan plak beli peti ais ikut sedap mata korang memandang...kena la bersesuaian dengan keperluan keluarga korang...sesuai dengan muatan isi rumah...kang duduk berdua je..tp korang beli yang jenis dua2 belah pintu boleh bukak tak pun boleh 2 orang masuk dalam tu kan...hehehe...joking...apa sahaja yang kita putuskan nak beli kena ikut kesesuaian..correct me if i'm wrong..

So...kat bawah ni ada aku sertakan sedikit panduan untuk korang membeli peti ais...lets check it out peeps...


Panduan Membeli Peti Ais secara online

1. Kenalpasti Jenis Peti Ais
    Setiap jenis peti ais mempunyai ciri-ciri yang berlainan.

2. Muatan
    Pastikan muatan yang sesuai untuk isi rumah supaya tidak terlalu besar dan tidak terlalu kecil
    Boleh pilih peti ais berdasarkan jumlah ahli keluarga.

3. Ukuran Peti Ais
    Perlu tahu ukuran yang sesuai, panjang lebar sesuatu peti ais bersesuaian dengan ruang yang akan       diletakkan peti ais.
    Pastikan muat melalui pintu rumah

4. Energy Rating
    Peti ais merupakan antara barangan rumah yang paling banyak menggunakan tenaga elektrik, oleh itu             sentiasa periksa Energy Rating setiap peti ais. Lagi banyak bintang, lagibagus penjimatan tenaga elektrik

5. Ciri-ciri lain seperti alarm pintu, bunyi peti ais, ice maker/water dispense juga boleh dijadikan faktor dalam     memilih peti ais yang sesuai.

6. Pastikan membaca segala maklumat serta buat kajian tentang produk peti ais yang ingin dibeli.


Terdapat hampir 300 peti Ais di Lazada Malaysia dengan pelbagai jenis brand antaranya Samsung,
Bosch, Hitachi , LG dan macam-macam lagi. Pastinya setiap peti ais di Lazada Malaysia mempuyai
potongan harga yang berpatutan. Pembeli juga boleh membayar secara ansuran dengan
menggunakan Maybank Credit Card.


Korang jangan x tau eh...pelbagai PETI AIS MURAH  terdapat di Lazada Malaysia....cakap je nak jenama apa...just name it...semua di hujung jari anda......X payah susah2 nak fikir pasal nak parking...nak beratur semasa membayar....mudah dengan online sahaja....korang mesti pilih kerana Lazada menjanjikan korang yang terbaik....


After this if aku nak kawen..korang nak belikan peti ais pun ok.....masuk website Lazada
Then pilih....aku x demand pun....hiihihi....sapo hadiahkan aku peti ais...aku sayang sampai bila2...boleh x buat statement mintak kono lompang macam ni....hehehee......

Sila layari website Lazada untuk membeli peti ais dengan potongan harga yang berbaloi-baloi.


Khidmat masyarakat LAZADA dibawakan khas untuk follower Suriaamanda......

12 comments:

  1. hihi... errmm.... peti ais ye?? amboi kalau beli tu, benda paling besar sampai di rumah melalui pos... kikikiki

    ReplyDelete
  2. perghh beli peti ais online tu..amboi kak dah demand awal mintak peti ais nampak..hehehe..terbaiklah lazada ni.

    ReplyDelete
  3. geram tengok barang2 kat lazada..semua menarik..murah lak tu..hehe..jemput join.. :)
    http://sitizawiah95.blogspot.com/2014/09/segmensaya-nak-keychain-ch.html

    ReplyDelete
  4. X pernah lg beli brg elektrik secara online...lebih suka tgk brg dulu sblm beli..

    ReplyDelete
  5. semuanya di hujung jari.. hikhik.. mudahhh

    ReplyDelete
  6. pkongsian yg bgus..tp brg mcm.nih sy suke beli offline puas nk belek

    ReplyDelete
  7. haaaaa, peti es pon beli on9, takjub betoi nih

    ReplyDelete
  8. dunia dah maju..peti ais pun boleh beli secara online ..

    ReplyDelete
  9. memang best2 brg letrik kat lazada tu

    ReplyDelete
  10. quota tak cukup nak shoping online hahaha

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah