Friday, September 26, 2014

Family Vacation 2014 - Dania Pose Di Tengah Sawah.....

Amboi2 anak dara aku....sebelum pi Perlis ni ada gak la aku citer time nak tido...mama dulu masa kecik2 memang pernah ikut Atuk ngan Uwan bersawah....ye uolls...dulu mak abah aku bersawah...emngerjakan sawah arwah atuk...kiranya aku dan adik lelaki aku si Angah merasa la kena angkut pi sawah...duk tepi bendang berpanas...dengan lintah pacat segala...mandi air empangan....best giler...kalau la dapat aku ulang kembali pengalaman di zaman tu kan...berjinak2 dengan kerbau....how i miss that moment la....seriously....so...belakang rumah bopren adik aku tu ada sawah padi...tp dah lepas musim menuai....x kisah la...kita posing jer la kakak....cuma gambar Dania jer la aku tepek kat sini....

 keterujaan terserlah....
 one more pose...
 masa ni dia agak moody sebab merajuk ngan aku...hehehehe
 nampak sangat muka terpaksa...
bergambar bersama scooter uncle Mizi...

Seronok dia dapat mengenal sawah padi dan bendang segala....cuma kat Perlis ni susah nak nampak kerbau la...lembu banyak la bak kata Mizi...tp kan...kalau la ada jodoh adik aku ngan  bopren dia tuh...memang best la dia...dapat pengalaman duk ngan pesawah...i mean mak ayah Mizi tu pesawah...sure kalau musim menanam padi best giler kan....bestnya kalau dpat bergambar masa padi tengah menguning.....masuk wishlist lagi la...adik2 aku cakap diorang nak repeat Wang Kelian....hahahahah....ntah bila tahun la tu....


10 comments:

  1. wahhhh jauh menghantar tu nanti...dania tu merajuk kenapa tu???

    ReplyDelete
  2. sawah padi memang best...udara segar, pandangan hijau..rasa sihat sikit duduk kwsn mcm ni...tp satu yang takut time menuai padi kena ketit dengan charlie...

    ReplyDelete
  3. Hehe mesti seronok kkk dania leh jln2 kat sawah ..

    ReplyDelete
  4. suka tengok pemandangan sawah padi ni...singgah sabtu di sini...

    ReplyDelete
  5. kalau berpeluang nak try shoot gambar kat sawah padi, terutama bila padi dh kekuningan..

    ReplyDelete
  6. kat pilah pun banyak sawah padi tu kak :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah