Wednesday, September 3, 2014

Bekal Hari Ini...

Gigih balik dari opis semalam...masak daging black pepper....sayur plak goreng pagi tadi kul 6am...wah...rajin ko Senah....eh...bosan la asyik makan free je...i mean...asyik ada je yang banjer kan...hahahah...giler poyo ayat ko Senah oiiii....well...aku dah rajin bawak bekal semula ni...nak plak opis aku dah jauh kat block lain...so perangai pemalas lipas nak berjalan tu makin menjadi2...elok la bawak bekal kan...hati pun x sakit bila beli makanan kat food court tu rega mencekik darah.....

daging black pepper....eh ada lak yang tanya kenapa ada cili potong.....dah tu mcm tu je ghuper xde seri...letak la skit buat hiasan kan.....
sayur plak goreng kobis cino campur cendawan....


Alhamdulillah...cukup la 2 jenis lauk untuk makan tengahari....
Ingat nak goreng ikan masin...tp macam lambat plak...makanya 2 lauk ni dah cukup...makan ngan kawan2 kat opis...

Eh Senah...esok ko nak bawak bekal apa....ermmm dlm peti ais ada ayam, ikan bilis, telur...sayur je xde...tgok la..teringin nak buat kari ayam...tgok la kan tahap kerajinan aku hari ni kang....nak pi beli kelapa parut la..perah santan sendiri...guna santan kotak x sodap....kan?ke nak masak kari mamak lagi?

takpe2 masa banyak lagi ni.....

23 comments:

  1. uih..sdapnye... lapar dah ni.. patot la dah waktu makan tengahari ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la...publish rntry time lunch kan....saje je...

      Delete
  2. Replies
    1. X tau sedap ke x...but diorg berselera je mkn...

      Delete
  3. Sedapp dah tu SA..sedap sedap hehehe

    ReplyDelete
  4. iols pun lau sempat bw bekal g ofis..mls nak beli kat luar tu
    bgs2 bgn pagi2 dah semangat nak masak tuk bekal..lau dekat boleh tapau sekali haha

    ReplyDelete
  5. Rajinnya masak pagi-pagi..bagus..baguss...ada kala makan kat luar tiap hari pon boleh fed up jugak kan..masak sendiri jugak best..:)

    ReplyDelete
  6. sedapnye..puas hati makan bekal sendiri kan

    ReplyDelete
  7. SA masak simple, tp nmpk sgt sedap tau. Moga kekal rajin utk masak bekal ke office ye...

    ReplyDelete
  8. Memang jimat bila bawak bekal dari rumah disamping dapat jimatkan tenaga nak pergi beli kat luar.. ekekeke..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah