Thursday, September 25, 2014

Family Vacation > Wang Kelian Part 2

Umum dah tau yang Wang Kelian ni merupakan Sempadan Thailand kan...so macam2 ada jual la kat sini...masuk2 je dah tuju kat kedai yang banyak jual Beras Siam...beras wangi....dan macam2 jenis beras lagi....aku pun x ingat amenda nama nyer ntah...tp harganya agak murah la....cantik2 berasnya...aku tanya abah nak beli beras wangi ke...abah cakap x nak la...kat Seremban pun ada beras wangi....ok...so kita tgok2 jer la eh...


abaikan jari tangan model x berbayar tuh....


Abaikan model x berbayar tu lagi...beras dalam pek biru tuh housemate aku selalu beli....


masih melawat2 kawasan ni...


Mak ngan abah bincang nak beli beras ke x nak...


Lambakkan toto dan bedsheet....memang murah compare to Padang Besar....kat sini lagi banyak pilihan...mak beli 2 set toto ngan bedsheet....


Kakak Dania dapat topi...atuk belikan...


Kalau kakak dapat adik2 sure dapat...

aku beli ikan masin jeruk...3 pack banyak betul isinya....u know what....3 pack RM15....murah ke mahal?

then aku kan pencinta tom yam...harus la beli pes tom yam ni....hak yang ni memang fav aku ni.....


then hujan turun lebat....berteduh kejap kat tepi kedai2 ni....kakak dapat payung...adik2 pun dapat payung....

sabar je adik aku tengok perangai anak kembar dia...hahahahha.....


Bertabahlah berjalan dalam hujan....kejap2 berenti...kejap2 hujan lebat semula....ekceli aku ada banayk lagi gambar kat kamera adik aku si kudut tuh...nanti dah dapat aku up lagi la eh....kisah percutian kami ni panjang berjela....bertabahlah korang tunggu aku update eh....eleh....janji aku update kan....xdenya x update de.....

Stay tune korang....kisah vacation ni bersambung lagi next entry.....

9 comments:

  1. yang pes tomyam jenama tu memang sedap...kat sini susah la nak cari...

    ReplyDelete
  2. sedapnya kalau dapat pes tomyam tu kan..favourite tu..alahaii bercuti waktu hujan berjalan agak tak seronok kan..takpe, pengalaman tu penting :)

    ReplyDelete
  3. Hat pes tomyam tu baru rasa. Mak mertua yg bagi. Sedap lah pes tomyam tu. Sama mcm dlm gmbr....

    ReplyDelete
  4. pes tom yam tu sedap. baru sedap masak tom yam tahi

    ReplyDelete
  5. Cantiknyer payung hehe..berjln dlm hujan mmg tak berapa nk best ..

    ReplyDelete
  6. bestnya..tak sabar nak baca lagi next entry..

    ReplyDelete
  7. sesekali dapat bermain hujan.. tapi kesian kat anak2 kalau dorang tak sihat..
    Moga semuanya sihat hendakNYA..
    biasalah.. kalau cuti lama.. gambar memang banyak dan entry pulak kena dibahagikn kepada beberapa bahagian.. ;)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah