Saturday, December 7, 2013

Kemalangan Ngeri Senawang Pedas


Memang teruk la kemalangan di Senawang/Pedas semalam yang mengakibatkan kesesakkan lalulintas dan membuatkan perjalanan aku ke Muar terkandas lama...gambar2 ni aku dapat dari kawan2 yang prihatin dengan apa yang berlaku semalam...selain dari kemalangan tu...memang banyak kenderaan yang berhenti tepi jalan sebab terlalu panas dan breakdown...ada yang berhenti untuk buang air xm kira la lelaki ke perempuan...ada jugak sanggup berhenti dan berjalan kaki sejauh 5km untuk ke Hentian Senawang semata2 nak buang air atau nak beli makanan...kalau aku memang kat situ jugak terbarai....












aku x letak caption ye...korang tengok la betapa teruknya kemalangan ni yang melibatkan 6 buah kenderaan..ada yang meninggal termasuk bayi 10 bulan....driver bas dan driver taxi KLIA pun terbunuh...menakutkan...malang x berbau dan x dijangka kan....dengarnya kemalangan tu bermula dari sebuah tanker yang hilang kawalan dan terus melintang, kenderaan lain yang terlibat x sempat break...paling ngeri motor bawah tanker tu..tp mangsa hanya mengalami patah kaki...Myvi dan taxi total lost....

bila tengok kemalangan ni...buat aku rasa sangat takut...sikit pun aku x terlelap sepanjang perjalanan..adik aku yang drive pun aku guide dan pastikaan x bawak laju....

Buat semua reader x kira la sesapa pun...

Hati-hati di jalan raya, ingatlah orang tersayang walaupun sesuatu kemalangan itu atas kecuaian orang lain....
moga kita dijauhkan dari segala kemungkinan....

AMIN...


8 comments:

  1. memang teruk accident tu semalam, dengar cerita mid night baru clear jalan tu

    ReplyDelete
  2. tanker tu sure laju tuh. takziah pada semua mangsa kemalangan.

    ReplyDelete
  3. teruk la accident tu kak... kena b very2 carefull...

    ReplyDelete
  4. Malang tidak berbau... ajal jodoh semuanya ketentuan Allah. Kita hanya mampu berdoa, berusaha dan berhati hati lah ketika memandu...

    ReplyDelete
  5. tgk bawah lori tu ada kereta...hancurrrr...........

    takut tul.. kita ni kalu memandu punya la berhati2....

    tp tu la.. kalu kita jer baerhati2..org lain tak berhati2... perkara begini pasti terjadi..

    salam takziah pada keluarga mangsa... dan tumpang simpati pada yang menempuh kesesakan lalulintas semalam.......

    http://Sumijelly.com

    ReplyDelete
  6. mmg truk excident tuh...my hubby balik kul 0130am pun lum clear sepenuhnya.... jalan jem kedua-2 arah....

    ReplyDelete
  7. Takutnya tengok. Kadang-kadang kita berhati-hati setengah nak mati, orang lain pula yang bikin dajjal. Tak serik agaknya mereka2 yg suka memecut atas jalanraya tak ingat dunia nih.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah