Tuesday, December 17, 2013

Throwback Sarawak November 2013 > Mee Kolok...

Hari ke 3 pagi2 dah siap dah...dah check out hotel...nanti kitorang check in hotel lain plak untuk 1 malam lagi...cukup la 2 malam kat hotel sebelum tu...serik u olls...dengan pintu ketat nak mati...lupakan kisah hotel..meh citer part sarapan makan MEE KOLOK ataupun MEE SAPI...memang special dish Sarawak....first time makan tau u olls....lebih kurang macam mee sup..tp guna mee yang special macam mee maggi...tp bukan maggi..korang paham x?buat2 faham la yer..aku x reti nak explain...mee macam mee sanggul tp resultnya macam mee maggi....ah...x yah la korang pening2....aku dah blog dah pasal mee kolok ni masa awal2 entry..x ingat? KLIK SINI la...


sup hasil rebusan daging lembu...


sudu direndm dalam air panas...


cili yang pedas membunuh.....pijar bibir u olls...


ni la mee sapi a.k.a mee kolok...sapi tu dalam bahasa sarawak lembu...


Abah yang jatuh cinta ngan mee kolok...mak pun suka..


Dania lagi suka...sedap....


aku siap mintak additional sup...x cukup...


abah...propa lebih nk hirup sup panas


dia suh si kudut snap photo..


sedapnya...x leh tahan time aku type ni....


memang aku rekemen kat korang if ada yang nak travel ke Sarawak...

kat sini  la kami makan...

Kedai makan ni memang ramai orang..x putus2 orang masuk...kedai dia simple jer...tp Mee Kolok dia antara yang paling sedap kat Area ni...Mee Kolok Haji Salleh...sape nak pi..terus pi tapak pasar Satok yang lama...kedai ni kat seberang tapak lama tuh....Hari Isnin tutup yer...

Nanti aku buat entry khas yang ni....gambar diorang sediakan mee kolok ni....see ya next entry..


7 comments:

  1. org yang baca ni pon dh telan ayaq liuq gulp gulp berkali hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom pi Sarawak..akak belanja makan mee kolok.....belanja makan jer la..hehehhee

      Delete
  2. Tak pernah makan mee kolok...
    Nampak sedap sangat...

    ReplyDelete
  3. pergi Sarawak memang kena makan mee kolok ni...sedap

    ReplyDelete
  4. terliur tgk mee kolok ni..
    mau pg sarawak lah

    ReplyDelete
  5. mee kolok.. 1st time tau nih...huhuhuu....

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah