Monday, December 9, 2013

Marinated Lamb Slice For BBQ...


Aku dah inform korang yang salah satu aktiviti aku di Muar nak buat BBQ kan dengan adik beradik...kali ni kitorang memang x buat banyak..just bakar lamb dan ikan2 jer...corumn tak cukup dan takut x abih kan...

meh aku tunjuk ngan korang cara2 aku marinate lamb guna Black pepper sauce yang aku jual tuh...(promote lagi ni)

Lamb lebih kurang 3 kg, 4 packet yang ada 6 slices tuh..ada banyak jual kat Giant...


lamb yang dah siap dibersihkan...


2 pack Blackpepper sauce untuk 3 kg lamb, satu bekas ni beratnya 300 gram ye...


Lumurkan lamb dengan serbuk istimewa blackpepper yang dah ada macam2 ramuan


Lumur dan lumur...dan lumur sehingga semua serbuk sebati...


Lumur lagi sampai semua part2 lamb tu sebati dan serasi..( ada ke ayat ni dalam masakan)


then campurkan sos istimewa yang ada sekali dalam packet tersebut...sos ni yang buat rasa lamb korang jadi Walla!!!


Lumur dan lumur sampai betul2 sebati...

dah siap lumur tuh korang masukkan lamb korang dalam plastic, x kisah la plastic apa pun...janji plastic dan bungkus...ikat ketat dan masukkan dalam peti ais...perap lama2...nanti semua bahan tu serasi dan terserap dlam lamb tuh...sodap...aku sangat2 gerenti blackpepper sauce ni...kalau korang nak cuba..bleh contact aku...benda x sedap aku x rekemen de...hahahaha...

Sekian dari dapur Suriaamanda...nanti aku share bahan2 yang dah siap di bbq kan....
tungguuuuuuuuu


5 comments:

  1. best kan tp sayang anum x makan lamb

    ReplyDelete
  2. alohh..malas nak buat tapi mkn nak!heehhe..

    ReplyDelete
  3. Bbq daging ni mmg feveret.... Lapar sunggub da rasanya ni...hheee

    ReplyDelete
  4. ok tengok gambar jer... ai is jeles hoccay akak diva... lol...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah