Monday, December 23, 2013

Murah Rezeki Si Kembar...


Ahad yang sgt memenatkan...aku kumbah semua kain baju Dania masa dia kecik2 dulu...sebelum ni dh sedekah dah kat semua kazen2 dia.. ada lg baju2 yang masih baru, sekali pakai dan tak pernah pakai dalam simpanan....dulu aku memang suka beli baju budak ikut hati dan perasaan..x fikir pun anak tu membesar cepat...korang jangan ikut perangai aku....hihihi.....so semalam dh kemas....mana yg mahal2 dan baru2 semua asibg ke tepi bg kat si kembar....syg plak..tp nak buat camana...Dania dah tentu2 x boleh pakai dah kan.....mana yg boleh jual (plan nak buat pre loved) aku nk hantar dobi dulu....dh tu nak jual murah2 sebab masih baru.. cantik...dah tentu2 x leh nak bg kat kembar sebab baju Dania umur 6 -7 tahun...ada baju yg bagi kat kembar tu aku beli kat Chiangmai dan Vietnam...ada jugak yg aku tak ingat kewujudan baju tu dek terlampau byk sgt baju....


Antara gown dan baju2 untuk si kembar....x yah beli baju lg dh...


Kalau x nak guna untuk pi berjalan pun x pe...leh guna utk pakai hari2 kat rumah...

Aressa pakai gown Dania...ngam2 kat badan dia...dh pakai x nak plak bukak balik....


Lega dah hati aku bila tgok baju2 dah diangkut bawak balik oleh ibu si kembar.....
Kakau tak duk risau nk bagi kat sapa....separuh lagi nak hantar ke Masjid kalau ada yg nak amik...kita sedekah je kat sana....
Separuh lg nk buat Pre Loved Sales...
Kalau aku buat agak2 ada tak yang nak beli? Xde la jual mahal....jual murah2 je...
Korang rasa macam mana? 


16 comments:

  1. Proceed je... nanti tengok sambutannya macam mana...

    ReplyDelete
  2. Boleh je buat, confirm ada yang nak :) Vee dulu pun mcm tu, smua baju pass down to cousins. Hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pernah jugak nampak blog pre loved..ramai je yg beli....nk cuba nanti...

      Delete
  3. ok jugak kak kalo buat pre loved sale.. dapat gak tambah duit poket sikit2 :)

    ReplyDelete
  4. Byknya baju Damia, kak! Huhuhu~

    Mst ada org nak beli tu kak sbb sy jual baju2 lama sy pun, berebut je org nak beli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sgt banyak....kalau mcm tu akak pun nk la jual baju2 akak yg dh x boleh pakai tu....mn tau laku kan...

      Delete
  5. Untung si kembar...dapat baju free dari si kakak dania kan...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untung ada si kembar yg boleh pakai baju kakak dania...if x sedekah kat anak org la jawabnya...

      Delete
  6. Okla bersedekah kalau baju2 masih cantik sayang kalau tersimpan je kan :)

    Jual preloved pun ok jugak, sure ramai yg berkenan ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu yg nk cuba jual tu...semua cantik2 lg...ada yg pakai sekali dua..ada yg x pakai langsung....

      Delete
  7. Ada yang nak disedekah..sedekahkan..ada yang nak dijual..boleh dijualkan...

    ReplyDelete
  8. Sayangkan kalau baju-baju tu langsung tak dipakai. Buat ajelah preloved sales, tengok macamana response. Masyuk juga kalau responsenya bagus.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah