Tuesday, December 17, 2013

Daging Masak Kicap For Lunch Today


Malam semalam terlebih rajin sebab tau hari ni xde air....nak menadah air tidak la aku kan....so...dlm icebox dh ada daging..plan asal nak buat tomyam daging tp bahan x cukup...Buat masak kicap sudah....nasi pun dh tanak....
Separuh aku ratah ngan sesenduk nasi....separuh lg bawak opis ari ni....
Sejak si Aqilah dh habis Intern  ni aku xde kawan nak pi food court....
Kena rajinkan diri semula.....ni dh rajin la ni maka terhasil daging masak kicap....
Nanti Rabu kalau dh ada air nk buat tom yam seafood plak la....
Kena cari daun limau purut ngan serai ni....plan harus mantap..
Jadi ke tak belakang kira...haha.....

22 comments:

  1. Macam sama jer kita. AKak pun nak masak tomyam, bahan tak cukup. Last2 malam tadi masak kicap juga...tapi bukan daging, ayam. Esok ek...kita buat tomyam

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampaknya plan x menjadi la kak Aziela...SA nyer kawasan xde air sampai 22hb..now decided berulang Seremban KL, sib baik umah mak dekat je kat seremban..kalau kat Melaka, Pahang or Johor?mati kutu la SA kan..

      Delete
  2. sedap nie daging masak kicap....suka buat sambal daging jugak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa jer SH, sambal daging? macam sedap je...meh la share resepi....

      Delete
  3. sedapnya daging masak kicap..adoi lapa perut tgk hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..SA tgok balik pun jadi lapar..aduhai...

      Delete
  4. ingat semlm nak masak sup tulang + daging
    sekali lupa nak keluarkan dr frigde
    hari ni lah pulak masaknya

    ReplyDelete
  5. sedapnya.. lma x mkn dging msk kicap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila buat eh ibu mengandung...hehehe..kang x buat kang kempunan plak..

      Delete
  6. Replies
    1. terliur...ala dear..jgn la..bukan apa SA jauh ni..nak ajak sekali kalau dekat xper kan...hehehhee

      Delete
  7. Sedapnya...
    hari ni lyn bawak petola berlada dgn ikan masak berlada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lyn kongsi resepi petola berlada tu please...

      Delete
  8. daging masak kicap feberet mekchu ok...

    ReplyDelete
  9. wah..meaning lepas nie hari2 SA akan bawak bekal pegi opis ke??hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye..memang hari2 bawak bekal after this....

      Delete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah