Thursday, December 26, 2013

Cuti Christmas Gaya Suriaamanda...


Assalamualaikum. ...
Eh...kerja ker......ye laaa....ni la ghupernya bila cuti tahun dah abih....merasa la bekerja bila orang lain sibuk bercuti..sib baik Dania dah masuk darjah 4 next year so x perlu nak berteman2 bagai...kalau x sure aku nangis....dah la 1hb aku kena standby kat rumah sewa....orang cuti aku ada kat umah sewa...housemate baru nak masuk....byk dh aku merepek ni...moh ler kita citer misi membuat mee kolok semalam....


Guna non fried noodles sajork....


Daun sup dan daun bawang


Lobak asin ye


Hasil setelah di racik halus


Hirisan bawang putih di goreng


Air rebusan daging yg dijadikan sup

Daging batang pinang yang di rebus dan dihiris halus...


Non dried noodles yang dh siap di celur...

ok....ini bahan2 je aku update ye...resepi ada kat Lisa...dia yg buat dari awal hingga akhir...memandangkan aku update guna hp...nak masukkan gambar ada limit....so terpaksa buat 2 entry....
Sabar eh...giant masuk opis today...rehat nanti aku up satu entry lg...
See ya...


12 comments:

  1. Baru nak ambil feel mi kolok ni tetiba ada sambungan. Oklah, kita tunggu sambungan resepi dan hasilnya nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sambungan pun hasilnya jer...resepi menyusul Nanti2 la ye..sbb resepi kat my sis...hahaha...

      Delete
  2. hoh baru feeling nak tengok cara2 masak mee kolok.. sekali to be continued plakk.. hehe
    tapi tgk bahan2 yg digunakan mcm senang je nak masak tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu trick nk bykkan entry tu kak ngah diva...hahaha....silap2 resepi entry ke 3....hutang entry byk ni....

      Delete
  3. selamat bekerja....tgk gambar daun sup/bawang..rupanya dah naik harga gila2. , SA perasan x?

    ReplyDelete
  4. Ada sambungan pulak. Haha. Nyaman nya dapat makan mee kolok ni.

    ReplyDelete
  5. kawan sy baru balik dari sarawak asyik cerita pasal mee kolok yang sedap jer..nanti sy share entry nie ngan dia kalau dia rasa nak buat sendiri..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh2...nanti bg je dia refer kat sini...nanti SA bg resepi...

      Delete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah