Tuesday, December 3, 2013

Butter cheese Cake


Jangan speku aku pandai buat kek tau....x reti aku de....ni ibu si kembar punya kerja...
Mmg dia handal la bab baking membaking ni...mcm aku reti bab masak lauk pauk je...
Bab baking ni mmg tangan bangku...x menjadi de....


Butter cake masih dlm oven...tgh tunggu masak Kot ni..


Ni bahan2 untuk creame cheese kot....main belasah je...dh dua bg gambar je kan....


Ni proses amenda eh...sapu cream cheese la kot...gilo aku x tau....


Final la kot ni....


Da siap....

Mcm ni la ghupernya...

Tapi syg....aku upload gambar je...cake nyer x rasa....Lisa buat masa aku pi Sarawak awal bulan lepas...janji nak buat lg tp tu la...ntah bila la nk buatnya...
Aku x kira...dia kena jugak buat untuk aku....sebiji mcm ni....
Haha....hutang tetap hutang eh....


26 comments:

  1. Gila sedap! Buat sendiri lazat je cheesenya kalau beli kekadang tu sakitt je ati...ahahaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kak jun....buat sendirisukati nk letak cheese baper byk kan...

      Delete
  2. suka jugak buat tapi tak suka cheese...heheheheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cheese la sodap eiyla...leh ternak lemak....hahaha

      Delete
  3. suka jugak buat tapi tak suka cheese...hehehehheee

    ReplyDelete
  4. kek homemade ni, mmg berbaloi buat..
    Lebih fresh...
    Sah bersih, halal..
    Lepas kawin dgn my wife, mmg jarang sgt gi beli kek kat luar, sebab wife saya buatkan ..hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untung la dapat wife pandai buat kek...after this bkk kedai kek plak..kan?

      Delete
  5. wahh terer eh lisa buat kek... nmpk sdp la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru je dia minat baking2 ni deqla...sebelum ni x....

      Delete
  6. Lah ingtkan akak yang buat..kalau tak nak paw gak sikit..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. X reti akak bab buat cake ni.....confirm x jd punya....

      Delete
  7. nampak pun dah kenyang....terbayang².....sedapppnyaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn....tu la tunggu adik I byr hutang ni...

      Delete
  8. pergh... nampak sedap.... tp ade cheese eh?? kena makan sikit2 takut muak nnt....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xde istilah muak de farid...mkn time tu jugak...confirm abih...

      Delete
  9. sedapnya... meleleh air liur tgk.. hahaha

    ReplyDelete
  10. sama pesen la tgn kita.. mmg kayu bab kuih dan kek.. hehe

    ReplyDelete
  11. Alamak, meleleh air liur. Tak kiralah janji ada perkataan cheese, memang sedaplah tu.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah