Friday, December 13, 2013

Throwback Sarawak November - Gua Angin...

Lepas dari Serikin kami singgah kejap ke Gua Angin....apa yang best kat sini? biasa la pemandangan gua yang bukan selalu kita terjah...serius cantik cuma x tahan bau setanggi sebab kat dalam tu tempat sembahyang buddha....biasa la dalam area gua kan.....


dari luar cantik x?


rasanya hutan2 ni masih terpelihara dari arus pembangunan...


ada taman dinasour kat area ni...aisey..bila zoom x lawa plak....


ni baru nampak dinasour...replica dinasour untuk tarikan pelancong...


x tau la nama dinasour tuh...mak dalam kereta x larat nak turun...


ko tengok la si kudut tuh....


cantik kan..batu2 yang terbentuk macam tu...


kat bawah tu ada kolam kecik dipenuhi pokok teratai...


gambar diorang jer banyak..abah sporting plak time ni amik gambar..


masa kitorang sampai xde orang tau...bila dah naik kat atas tu..ramai plak orang...



minah ni gambar dia semua cantik2..tiba tang gambar aku x cantik pun...kena masuk kelas dia ni...

Ada satu part lagi pasal gua angin ni...rupanya pintu masuk kat sebelah lain...ini pintu keluar dia...
mana nak tau...hahahahaha...sabar jer la...x tau la betul ke x teori ni...tp kitorang ada singgah kat satu lagi tempat yang merupakan pintu masuk gua angin ni sebab ada jabatan perhutanan nyer kiosk yg ambik record pelancong...kena tulis nama...baru boleh masuk gua...kitorang x masuk pun sebab sure mak x larat...just amik gambar je kat luar tuh....kat situ aku amik gambar aku guna self timer kat kamera kecik..haaaa..itu lawa....tp sayang aku x leh expose kat sini....huhuhu....


5 comments:

  1. cantik tempat ni...unik...aku suka nak tengok tempat2 mcm ni..
    dulu pi sarawak tak datang gua ni pun..

    eh, kenapa ko tak leh tayang gambar ko tu nok?

    ReplyDelete
  2. best2... saya suka bab2 gua ni.. rasa sangat2 teruja

    ReplyDelete
  3. Emm tak penah lagi sampai kat sini..hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah