Monday, December 9, 2013

Cuci Mata Bukan Cuci Poket

Pergi Muar kalau x singgah ke Tangkak memang x sah...harus singgah kalau berhajat nak beli kain2 murah..
kali ni aku follow adik aku yang nak mencuci poket...disamping aku memang nak belikan Dania kain cotton untuk buat baju kurung dia...baju2 kurung dia dah mula senteng dan x muat dah...ater makan kuat bebenor...uik..pehal slang Perak plak ni....hahahahaha....

 antara kedai kain yang ada...nampak x brader tepi sudut tuh...aku amik gambar dia siap posing baekkkk punya...
 kain cotton murah2...abaikan amoi yang seksi tu eh...
 macam2 jenis kain..macam2 corak yang ada...rambang biji mata..
 ni ha...lagi ...
 minah ni dah rambang mata x reti nak pilih yang mana....member baru dapat duit kutu...ater suka ler...
 x reti plak nak tawar tu...adik aku si kudut yang tolong tawarkan...dia x sampai hati katanya...pooodahhhh
 happy dah dapat apa yang di cari...laki dia senyum jer...
 si kudut pun belasah habis2an...
 promosi sana sini....beli 1 percuma satu la...3 pasang RM50 la...macam2....
korang tengok....ada yang rega jatuh RM10 sepasang tau...tp kena pandai la pilih jenis kain..

Aku terjebak jugak...niat asal nak menemankan adik2 carik kain...aku pun terbabas..sib baik beli kain cotton jer 4 meter...itupun murah jer...dania dapat la kain2 pasang....aduhai..kalau tunggu lama lagi....confirm la terbabas teruk...dalam keadaan semua barang naik sekarang...jangan la main belasah jer berbelanja...Bonus belum tentu ada...bulan depan anak nak sekolah kan....sib baik xde hantu setan yang menggoda time ni...aku bukan boleh tengok kain2 banyak macam ni....tu yang kat rumah tu..beli kat Vietnam..x habis lagi tempah...berpasang2 ...x kan nak jual kan...sayang wooo...xpe2 boleh tempah untuk raya tahun depan....

21 comments:

  1. wah, bestnya.. shopping sakan ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. my sister yang shopping sakan...i sepasang je cukup...

      Delete
  2. memang x tahan..kalau yg x suka pun akan ska kalau tgk mcm2 jenis kain

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal...terus bengang jer bila terjebak...

      Delete
  3. bila shopping jer serinya memancor...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa....bila dah sampai rumah..baru nyesal sebab ikut sangat kata hati...

      Delete
  4. mmg rambang bijik mata..cantik2lah design dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak dee..itu yang dia duk promosi..lom tgok kat dalam2 kedai lagi..

      Delete
  5. x penah sampai sini lagi.. yeay dpt tgk muka lisa.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaa...nak tgok Lisa rupanya..pesal x cakap..nanti along update Lisa nyer citer baru eh..

      Delete
  6. Tangkak ni ibarat syurga membeli belah bagi golongan wanita. Kalau dengar wife nak pergi Tangkak, sure saya give up tak nak follow. Sanggup saya suruh mertua dan kakak ipar saya temankan pegi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu bab kain ni better yg perempuan jer pi..bawak lelaki sure boring...

      Delete
  7. dulu2 pergi tak cantik betul design dia.. sakit mata tgk

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. sangat rambang..dari x nak beli...terus beli plak..

      Delete
  9. orang membeli maka dia mesti puas tu dia senyum heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat2 puas hati..memang kalau pi Muar wajib pi Tangkak...

      Delete
  10. La, kenapa tak join sama shopping banyak2, SA? Rugilah kalau tak terjebak. Hahaha...

    ReplyDelete
  11. seronok la ye pi shopping...
    murah sakan tuh

    ReplyDelete
  12. emmm..memang famos tempat ni...tapi ct tak pernah pegi lagi...satu masa nanti nak pegi jugalah ....salam kenal....

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah