Thursday, December 19, 2013

Throwback Sarawak 2013 > Titian Perjalanan....

Lepas bergambar kat area mula2 masuk Kampung Budaya tu...kami naik titian yang diperbuat dari buluh ni...giler seriau aku naik...aku mengong skit pi naik last sekali...x leh imbang dowh...sib baik x jatuh...Abah steady jer...mak pun macam steady jer tp tu la..lepas tu dia mencungap...

Bamboo bridge...sebelum ko naik tu ad 2 makhluk kat tepi tuh...terperanjat aku!!!mula2 macam x perasan...
ok..ok...start naik dah...
semua naik agak pelan sebab takut..well nama pun first experience...kat kg aku mana ada bamboo bridge ni...

jap2 posing dulu..ala x nampak plak Dania
masih x nampak dania...sipi2 jer...
eh..eh...
aiseyman...ada gambar aku la....opppssss....
ni la makhluk yang aku cakap tu..
sib baik dia ada kawan..kalau x sure aku jadi kawan dia...eh.....

Apapun naik bamboo bridge ni memang sangat2 mencabar la...macam2 perasaan ada..tp ko kena focus...dan yang penting..aspek2 keselamatan harus ada..jgn ko gatal pakai kasut tumit...ikut idea asalnya kena la bukak kasuk..berkaki ayam so boleh la balance...uish...xde la aku...aku pakai kasut sarung kot...

Panjang lagi kisah Sarawak ni...maunya tahun depan habih ni...mcm x adil plak nak skip..korang sure nak tau apa keistimewaan kat sini kan....bertabah lah aku...bersabar la korang2 eh...

see ya next entry...

10 comments:

  1. Boleh tahan jugak gayatnya meniti jambatan buluh ni. Nasib baik ada tempat berpaut kat tepi, dapat jugak pegang-pegang time lost balance.

    ReplyDelete
  2. hohoho kalau I yg naik jambatan ni maunya tergolek.. dah lah I ni MOK hahaha..

    ReplyDelete
  3. Wa.. sha tak pernah smp lagik cni... Benda alah hitam tu mmg scary pun hehehehe.. teanjat boboii

    ReplyDelete
  4. mesti menjadi pengalaman yang tidak akan dilupakan...kan..??

    ReplyDelete
  5. Memang wajib meniti bamboo bridge tu ker...

    ReplyDelete
  6. kunjung balik!!:) salam kenal ya..

    ReplyDelete
  7. Bestnye..sy xpnh smp lg kat srwk

    ReplyDelete
  8. suka xvtvt yg mencabar mcm tu... baru la best.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah