Monday, December 16, 2013

Tangkapan Di Kuala Sungai Baru..

Sebenarnya kami x bercadang pun nak pi Kuala Sungai Baru ni....tp sajer la gatal mulut cakap kat abah...kat PD xde ikan...maybe kat Kuala Sungai Baru ada kot?, Mana letaknya Kuala Sungai Baru ni?ala u olls...sempadan Port Dickson dan Melaka...tengah2 tempatnya...ececece...macam betul je ko ni kan...ah...betul ke x betul ke..pi lantak...hahaha....


Hasil tangkapan kami Sabtu lepas...Ikan kerapu tuh..RM90 tau seekor


Kerang...tp kami x beli...


Garang plak muka ikan kerapu ni...sebelum abah siang...abah nak aku amik gambar...


kawan sebelah tu..x ingat la aku nama dia...


Kepala ikan kerapu yang dah selamat dijadikan Kari Kepala Ikan....

Makan kari kepala ikan siap rebut2...aku lambat terus kehilangan part yang aku suka..bahagian pipi ikan...si kudut tu la curik....mata pun dia amik...jahat punya budak...xpe2 nanti next time mak buat lagi kari kepala ikan..aku nak standby kat meja makan cepat2....makan rebut2 best woooooo......cumi nasib aku x luck..si kudut tu plak laju....mengalahkan budak kecik kan....hahahha..ni bukan kurang sopan tau...makan rebut2 dengan cara yang bersopan boleh mendatangkan kemesraan..x percaya korang leh tanya orang tua2...hahahaha.....ni la last citer Sabtu aku...dalam xde2 bahan...ada jugak yang nak diceritakan....harap korang x bosan baca kisah weekend aku..kalau bosan..aku x dapat nak tolong....

29 comments:

  1. Sedapnyaa dpt makan ikan fresh2 gini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikan baru mmg sedap kak rina. ..manis je bila masak

      Delete
  2. Mahalkan ikan kerapu... takpe... sodap!

    ReplyDelete
  3. Banyaknyer kerang tuuuuuu. Suka sangat kerang tu. Favourite saya - kerang dan lala ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat sana ada kerang x dik? Tempat org kan....

      Delete
  4. Kempunan Part feberet... Nasib baik x cari batu bedah batu bertangkup..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak...hihihi....x dpt nk tolong la kalau mcm tu....

      Delete
  5. wah...bukan main2 punya besar ikan tu...mesti menguji kesabaran pemancing nak dapat ikan besar2 macam tu...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lupa la SA nk tanya penjual tu...hahaha.....

      Delete
  6. besarnya.
    mmg pon mkn berebut bru sronok

    ReplyDelete
  7. Tu memukat ke atau memancing... mesti guna bot kan wak... awak tak join sekali ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. lupa plak nak interview owner kedai tu....me?x kuasa la weh...beli jer lg senang...hilang akal apa nak join memukat...

      Delete
  8. bestnyer dapat makan ikan fresh2 gini..masak apa pun sedap ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Lizz..ikan segr kalau masak apa jer pun sedap...manis jer isinya..

      Delete
  9. adoiiiiii wpun muka ikan tu garang tapi bila dimasak sodap wooo makan rebut2 bak kata Kak Long Divass tu hehe..

    pssttt actually i love kari kepala ikan.. *tahanperut*

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay...x sesia join divass club kan...hehehehe.....nanti kita gather2 masak kari kepala ikan...

      Delete
  10. ko kan akak so ko kne la mngalah...hahahaha

    ReplyDelete
  11. ko kan akak ko kne la mengalah...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti ko serba salah kan...sebab tu ko komen 2 kali..hahahahaha

      Delete
  12. akak surrender bab menyiang ikan2 mcm ni hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abah SA suka siang sendiri..baik ikan..baik ayam..semua buat sendiri...

      Delete
  13. Berapa kilo kerapu tu? Boleh tahan mahal sampai RM90 seekor. Selain dari kuala, kami suka pergi pasar Pengkalan Balak. Ikan fresh naik dari laut juga. Tapi rata2 ikan semuanya harga dalam 20++ sekilo jer....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya dalam 30 hengget Sekilo..berat 3kg lebih,..tp dapat murah skit..tu yang amount RM90 je tuh...kalau x maunya seratus lebih...ari tu pergi jugak Pengkalan Balak...tp x de ikan baru...

      Delete
  14. okler dapat gak hasil tangkapan... tak sia2kan...
    dulu masa kecik2 memang makan rebut2 adik beradik.. tpi memang bestler...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah