Thursday, December 5, 2013

Roti Bertingkek tingkek....


Roti bertingkek ini milik orang lain...bukan milik aku....memandangkan mak tea lady xde ari ni..anak2 jadi x keruan....mcm anak hilang mak mencari makan....
Semua kena buat sendiri....kat sini boleh nampak siapa biasa kat dapur dan siapa yg jarang2 sentuh dapur....sorang2 aku peratikan....lawak pun lawak.....
Ada yg x reti buat air..ada yg roti bertingkek...ada yg telur setengah masak x menjadi...
Sabar je la....bila kenangkan balik....mcm tu la anak2 if kehilangan mak kan....x dapat aku bayangkan if aku hilang mak...x sanggup nak bayangkan....
Eh...x nak bayanglah.....appreciate our mom sementara dia ada....
Setuju tak? 

28 comments:

  1. isk..isk..isk..kalo buat air pun tatau, mmg parah tuh woih!!

    ReplyDelete
  2. yes akak setuju sangat .kami kat opis ni mmg buat air semua seniri ja... dh biasa .. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm tu ok...setakat amik air sendiri..mmg sendiri yg buat la..tea lady more to meeting and upon request je...

      Delete
  3. Eh? Tempat keje akak tu klu staff nak apa-apa, tea lady yg btkan ke kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pagi ngan petang je...selainnya buat sendiri

      Delete
  4. Sangat setuju... mmm... kalau dah girl tu... tak kan lah taj tau buat air langsung...

    ReplyDelete
  5. thats is so true...selagi mereka masih ade jangan pernah jemu untuk menabur bakti kepada mereka..once they gone tiada apa lagi yang boleh kita lakukan untuk berbakti kepada mereka...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju dgn azlan...thats y now im doing everything for my mom and family...

      Delete
  6. ooo opis along mmg tiap2 pagi la ade tea lady yg buat kan bekpes yeak...kat tempat lieya ni pandai2 ko la nak minum buat sendiri kaakakakka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah lieya...pagi ngan petang je...lepas tu buat sendiri la...huhu

      Delete
  7. Memang pelbagai ragam klu makcik tea lady takdok..hehe..
    kami mmg buat sendiri air.. roti bertigkek tu nampak sedap jugak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Roti bertingkek tu milik kawan...hari2 mkn mcm tu....

      Delete
  8. kat opis ni takde tea lady..so oklah...lelaki ke pompuan ke semua pandai je bancuh air..hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat sini ada yg manja...tp I buat sendiri k dee

      Delete
  9. kena ajar anak2 , kalau mak xde macam mana?... bab sedia makanan yg susah tu..kelaparan lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu pcl...thats y i train dania skrg....

      Delete
  10. kelas opis ko siap ade tea lady. opis aku sape lapar ke haus ke dipersilakan ke pantry sendiri. takde gundek nak layan. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Every floor ada sorang tea lady...tp pagi ngan ptg je la dia buat kan air utk semua...lebih dari tu buat sendiri...dia buat letak kat pantry...pas tu amik sendiri....utk bos je dia hantarkan....

      Delete
  11. adda mmg dr kecik xde mak...since umur 9thun..dh la anak sulung...mak meninggal masa lahirkan adik bungsu....ngn jaga adik lgi...memang dr kecik memang kena tau la masak air, nasi, lauk...sebab masa tu abah xkawin lain...abah kawin pun masa umur dah 20 thun...
    tp xper semua tu mematangkan diri agar jdi kuat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak mak abah masih ada...dari kecik mmg semua buat sendiri...jaga adik....maklum akak yg sulung....sbb tu akak rapat dgn family

      Delete
  12. Assalam kak amanda, MK baru singah baca baru lepas balik kerja. Gambar roti ni yang jadi penarik..lapar....

    ReplyDelete
  13. hehe.. kna la berdikari... hhi.. pndai2 pula cari makn ..

    ReplyDelete
  14. Betul tu. Appreciate apa yang kita ada sekarang ni, jgn ambil kesempatan aje. Bila anak kehilangan mak, macam nilah gayanya!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah