Thursday, December 12, 2013

Throwback Sarawak November - Serikin Day 2


Apa yang menarik kat Serikin? 

Yang kat bawah2 ni yang sempat aku snap untuk korang tengok...memandangkan cuaca yang sangat panas buat aku cepat bad mood...siyes panas giler..muka pun berminyak2...so korang tgok jer la...


Tikar Sarawak yang sangat2 terkenal...bermacam jenis bermacam corak..harga boleh runding...


aku x beli pun...sebab baggage x beli lagi masa ni...x per la..next time repeat aku beli untuk mak...


cantik kan...mak2 suka la ni....eh aku mak jugak...memang suka..tp tu la..rasa macam menambahkan berat baggage jer nanti..


Yang ni siyes sangat cantik


Bas macam zaman Jepun pun ada tau...


Pasu2 hiasan


belakang abah tu kerepek2..ada kerepek dari kulit lembu lagi...x tau la rasanya macam mana


Bahan2 hiasan mcm ni memang banyak...


baju2 budak nak kena pandai belek...kualiti kureng la...


Bab jubah ni memang semua santek2 dan kualiti pun terbaik...


macam2 jenis macam2 kaler ada...

budak ni senyum lebar sebab dapat rega paling murah..bukan main dia ngorat brader tu kasi rega kurang..

Memang benda2 macam ni nak kena pandai tawar tau...if x tawar mcm rugi la kan....ini kitorang dua orang repeat lepas hantar mak ke kereta...ikutkan nak jalan sampai ke penghujung yang boleh nampak sempadan Kalimantan...tp x larat acik weh....paneh giler..baju dah basah...peluh berjurai2...sedih hati mak tau....giler panas...then ingat mak abah kat dalam keta yang maybe dah lapar...xde beli bekal roti ke apa sebab roti2 krim gardenia xde di jual di Sarawak eh...satu pun xde...at last patah balik dan keluar dari Serikin....kami cari tempat lain plak.....

Korang ok ke dengan Throwback aku ni?ke dah nak muntah dah?ni baru hari ke 2 tau...memang ada banyak citer nak share ni...no worries ye...aku selang2 citer Sarawak ngan citer2 lain jugak...kang berterusan jer korang bosan plak kan....ada beribu lagi gambar nak share...sure quota blog ni habis nanti..kena buat balik link baru plak...adehhh....

9 comments:

  1. Tikar tu sangatlah cantekkk...berapa harga kat sana eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang cantik kak Jun, harga dalam 200++ mcm tu..kalu pandai tawar boleh dapat murah lagi...dia ikut jenis jugak..nampak macam sama jer semua..tp dia ada jenis mahal dan murah...

      Delete
  2. Bestnya dh jln2 kat kuching..kte je lum sampai...sedih...hehehehe

    http://norfaezah-zakaria.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. jenuh jugak nak bawak balik semenanjung kalau beli tikar tu..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak jenuh la..diorg akn packing siap2 utk msuk cargo..tikar ni kualiti tggi kalo lipat2 pn bukak xde rosak punye..

      Delete
  4. pakaian kat serikin murah2 kan
    mainan ada mahal sikit

    ReplyDelete
  5. fuyooo..bus dia betul2 old school...dah tak jumpa dah kat KL bas camni..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah