Monday, December 23, 2013

Senarai Harga Bagi Keperluan Sekolah 2014 -Dania

Ni aku snap kat metro ari ni...

Okeh lets share kelengkapan persekolahan Dania yg baru2 ni aku beli...

Baju kurung - RM34.90
Kain baju kurung - RM34.90
Stokin - RM 7.50
Kasut Sekolah - RM26.00
Bag sekolah -RM59.90
Tudung - RM15.00
Seluar Sukan -RM30.00
Anak Tudung -RM10.00
Alat tulis - recycle sbb byk lg
Buku- Lom beli..

Total damaged : RM 218.20

Haaaaa....mahal x? Mahal x?..tu baru anak sorang...kalau anak ramai???
Kalau ada bonus best jugak kan......
X leh bygkan perbelanjaan korang2 yang ada anak ramai....
Sedangkan aku yg anak sorang ni pun dh semput dah....

15 comments:

  1. memang semput SA oiiii.. semuanya mahal2 skrg ni.. anak sorang pun boleh terasa apatah lagi anak ramai. Semalam I dah beli brg2 sekolah KhaNish pun dah dekat2 400 jg lah terbang. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. RM400? Semput.......biar betul...tp tu la kan..brg budak2 makin mhl...

      Delete
  2. Kite je yg pasan mende ni kak. Gomen tak pasan pun. Selagi kite boleh cope.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diorg apa kisah..selagi boleh naik rega barang..selagi tu diorg naikkan...

      Delete
  3. aku antara parents yang sangat pening bila hujung tahun...hahaha...mmg pengsan...esok aku akan update berapa total aku berhabis utk yuran dan perbelanjaan sekolah anak2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti banyak kan nok...anak2 bila tiba sessi persekolahan baru confirm nak beli semua serba baru...nak2 mcm anak dara aku...demand...

      Delete
  4. ishk budak sekolah zaman sekarang, semuanya duit kan

    ReplyDelete
  5. SA mahalnya utk baju dan kain sekolah tu...malam tadi ema ada pergi satu kedai ni...harga utk baju dan kain lain-lain..last-last ema pergi beli kat pasaraya hari-hari...harga sama boleh dpt dua pasang baju lagi.

    ReplyDelete
  6. takpe.. tu kira sedekah... Allah dah kata sedakah pada keluarga besar ganjarannyaa

    ReplyDelete
  7. Huhu... Mahal2 belaka. Nanti Alia dah start sekolah... Confirm fiza sibuk membeli-belah kelengkapan sekolah. Haha.

    ReplyDelete
  8. macam mane la gamaknyer kalau saya sendiri dah ade anak nanti.. Gulp!

    ReplyDelete
  9. patutnya kerajaan bagi bantuan PS1M - Bantuan Pakaian Sekolah 1 Malaysia

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  10. Adehhh...sis lom beli lagi peralatan sekolah anak..dah dekat2 nak sekolah nanti sure le kelam kabut...hurmm

    ReplyDelete
  11. terbaiklah cadangan strider tu... heeeee

    ReplyDelete
  12. Budak-budak nak naik sekolah, makbapak budak yang semput tengok bil. Memang semua pun mahal sekarang ni. Nasib baik anak I dah pandai suruh Mommynya 'berjimat-cermat', jangan boros bila berbelanja :D

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah