Tuesday, December 17, 2013

Throwback Sarawak November 2013 > Dinner Yang Menyedihkan

Petang tuh dari Tasik Biru kami balik..lepas lunch..terus balik hotel rehat2..baring2 apa yang patut...
dalam kul 8 malam macam tu kami pun keluar cari makan malam...aku x ingat nama food court ni...macam2 ada la...sampai2 jer kami dikerumuni oleh peniaga yang masing2 dengan bising tarik pelanggan..tp kami decide duduk kat gerai seafood dan makanan ala carte ni...ada sorang pakcik tu offer SOTONG KETUK...adik aku rejected him sebab x rasa nak makan sotong..dah order semua then ternampak meja sebelah makan sotong ketuk ni..macam best jer..so abah suruh order...adik aku pi la order...punya lama dia tunggu x kena layan...xper lagi la...pas tu adik aku tanya lagi sekali...korang tau dia boleh jawab apa...
"tadi sik mauk...x payah la"..adik aku hangin terus blah...orang nak bagi rezeki ko tolak kan...so pi mati la...adik aku ckp toksah order dah...kesian abah..first time nak merasa...kena reject.....


so kami makan jer la apa yang kami order...sup ekor abah order tu sedap....cikun skit...


berselera abah time ni....

 makan yang simple cost us RM50++...ok la Sarawak memang bab makan mahal...

sebenarnya ini gerai biasa je...tepi sungai...tgh ko makan ada banyak kapal2 kecik lalu kat sungai tu..area Waterfront jugak kot...


Ada jual sate jugak...si kudut ckp x berapa best sate kat sini..


eh mamat ni...asal amik gambar jer dia pandang..

korang klik kat gambar ni kalau nak tgok nama kedai ni...

Apapun sepanjang kami travel..x pernah dapat layanan buruk dari mana2 pekedai..kecuali mcm biasa order lambat sampai...itu kat mana2 pun berlaku...tp bila pakcik tu ckp macam tu..sangat mengguris hati aku...bukan masalah aku xde duit...korang bayangkan korang tgh duduk..tiba2 segerombolan pekedai dtg usyar kitorang untuk amik order...when kita decided x nak...dengan harapan lepas ni boleh order kot...terus dapat layanan mcm tu...tp memang mendpat kat meja sebelh la pakcik tu...customer dia complain mahal filer sotong ketuk tuh...sepinggan sampai RM11 Sekor...giler...sotong kering jer kot..pas tu ko tumbuk or ketuk bagi x liat nak kunyah...ada la sos cicah dia...eleh...aku pun boleh buat...x dapat merasa abah malam tu..tp xde la sampai kempunan kan...masalahnya bila kita pi tempat orang memang kita nak merasa makanan special diorang...tp dapat layanan "Special" plak....hahahaha....if satu hari nanti kami kembali sampai ke bumi Sarawak..x nak dah makan kat food court yang tuh.....aku update jugak malam tu kat FB...ramai student Unimas ckp..diorang pun dah terkena...next time jangan makan kat situ.....

4 comments:

  1. eiii, sabo je la...berniaga buat lah cara berniaga...boleh ckp mcm tu kat customer??

    damn!!

    ReplyDelete
  2. tentu rasa tak puas hati apabila kualiti tak setanding dengan harganya.. kalau sekali dah terkena pasti tak nak singgah dah lepas ini..

    ReplyDelete
  3. amboi sombong betul. org nak order jual mahal...
    pirahhhhhhh

    ReplyDelete
  4. saya pun tak pernah lagi pergi sarawak..bagus gak SA update2 macam nie..kalau pergi sarawak nanti chances nak terkena dengan kedai2 macam nie kurang laa sikit...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah