Wednesday, December 18, 2013

Throwback Sarawak November 2013 > Sarawak Cultural Village

Hai..hai..hai...kembali kita bersua lagi dalam kisah Sarawak..banyak lagi weh yang  ak diupdate..kali kitapi ke Kampung Budaya Sarawak atau omputih cakap..Sarawak Cultural Village...pagi dah ke sini lepas sarapan mee kolok...perjalanan ke sini ambil masa 1 jam lebih la..termasuk sesat barat...salah information..dan salah masuk simpang roundabout...kami terpaksa menggunakan skill yang agak2 menipu masuk sini...knowing entry fees tu mahal nak mati..kami guna student card jer...heheheh...sampai2 jer terus pi beli tiket..x leh pi ramai2..yang lain tunggu kat kereta...pandai2 la bagi tau penjaga tu kan...kami memang dah siap2 pinjam student card dah..kalau x mahal nak mati....Dewasa RM60..budak RM30...so..untuk kami berempat yang dewasa kalau student kad aje RM15 sorang...jimat x kat situ?Kampung budaya ni tempat wajib pergi kalau sampai Sarawak yer kawan2...Total damage for entry fees RM90...fewww....lega...kalau x RM270 terbang begitu sahaja for entry fees..

 orang x ramai lagi masa ni...
 signage depan pintu masuk
 si kudut tengah beli tiket...
 semua pengunjung kena letak sticker ni...tanda ko dah ada tiket...

masuk2 jer ada souvenir shop..amik gambar je..x masuk pun dalam tu..

 mereka bertiga yang sangat2 teruja nak masuk
 kaki gunung Santubong yang di liputi kabus tebal...frust kat situ...
 masih x nampak...so kita buat photoshoot si bam bam aku jer la...

v
v
 ok kaka..berdiri situ...kasi lentuk badan..muka pandang mama...ok...good...
 ok jangan gerak yer....muka pandang mama...senyummmmmmm....ok good...
 satu lagi kakak..buat free style..ikut kakak suka....ok....goood......
 sebenarnya naik ke dewan utama ni sebab nak berteduh dari hujan...
abaikan tiang yang sexy kat belakang tu...mak masa ni x sihat..

Aku memang x leh ingat la masa beli tiket tu...memang kami tunggu orang berkumpul serbu so selit2...mana yang dah ada sticker kat baju emmang selamat...xde sticker kena tarik x boleh masuk dulu...
aku risau jugak kalau kantoi kan...tp kalau x buat macam tu..memang banyak duit keluar untuk entry fees jer la..sib baik kawan2 kudut bagi pinjam student pass...korang jangan buat macam kitorang tau...apapun Kampung Budaya Sarawak ni korang memang kena pergi...kat sini dipamerkan rumah kaum2 etnik di Sarawak..ada pelbagai jenis rumah mengikut suku kaum ..kami x pergi semua sebab kesian kat mak yang mudah letih...banyak nau tangga tinggi2 nak kena naik...serius kat sini amik gambar memang cantik giler...sangat2 rekemen...

See ya next update...

6 comments:

  1. nasib baik time tu dah nak bersalin kalau tak nak jugak menyebok ikut...wakakakaka...lepas ni bolehlah akak diva jadi tourist guide adik pulak ye tak???

    ReplyDelete
  2. Banyak sungguh tempat menarik di Serawak nih...haha

    ReplyDelete
  3. den lahir kat Sarawak , tapi tak ingat pun sebab umur 2 tahun ayah den pindah ke Seremban...

    ReplyDelete
  4. Ada dengar jg nak masuk sini harga dia mahal..
    tapi ok lah kot berbaloi kalau pemandangan cantik.. tak sabar nak pergi nxt year..huhu lambat lagi =(

    ReplyDelete
  5. Mesti mahal nak masuk kat sini kan.....harap ianya berbaloi dengan harga tiket.....

    ReplyDelete
  6. okay..bookmark tmpat nie...kalau ade rezeki gi sarawak leh singgah...anak dara SA nie fotgenik jugak rupanya ek..hehehe

    Regards.
    -Strider-

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah