Saturday, December 7, 2013

Seremban -Muar 6.5hrs...


Assalammualaikum all readers...
Lain macam plak permulaan ayat aku erk..hahahaha...aku masih kepenatan gara2 perjalanan yang panjang ke Muar malam semalam, tak tau ada accident teruk kat Pedas...keluar2 dari tol Senawang terus terperangkap...x boleh buat apa kena harung jugak...nak menyampaikan kee hentian sebelah Senawang arah ke Melaka 2.5 hrs...giler ke x giler...dengan masing2 sakit perut nak terkencing....pengalaman betul la....biasa gerak dari Seremban kul 8 malam boleh sampai rumah Angah dalam kul 10 malam...tp disebabkan jammed kul 3 pagi sampai....6.5hrs kami amik masa malam tadi....

 keluar2 tol Senawang dah terperangkap

kami masih x gerak2..stuck kat sini 2.5hrs


Yang heran lori besar2 jalan time2 macam ni...

Sampai kat hentian Senawang nak bawak mak buang air..yang lain2 masih boleh tahan..tp mak kan dah berumur...daya tahan tu dah xde, dia nekad nak buang air tepi jalan...tp line x clear plak...orang ramai berhenti tepi jalan...last2 mak memang x leh tahan makanya buang air dalam kereta...adehhhhh...tadah ngan plastik jer...pengalaman betul la...tp pandai plak kencing tu x nak keluar...hahahaha...terus ke hentian Pedas Linggi...kat situ lagi azab bila orang lagi ramai dan kena beratur..beratur panjang tp x lama la...sebab masing2 memang faham keadaan masa tu...semua agak disiplin..huh...tgh2 beratur..letrik plak terpadam...adeh....diorang tukar generator plak....huiiiii...macam2 hal....lepas jer lalu kawasan accident....baru la rasa lega bila perjalanan makin smooth.....nanti aku upload gambar accident yang menyebabkan perjalanan aku nke Muar terkandas...memang sepanjanag perjalanan aku communicate ngan angah thru whatsaap..risau diorang kitorang x sampai2.....


3 comments:

  1. kesian kat SA...dah serupa orang nak balik terengganu pulak..hehehe..tapi yang penting SA safely arrive and right now maybe tengah mencekik peha ayam..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  2. baca cite kat atas teringat arwah sis , pun serupa dah tak tahan sangat dalam plastik beg pun jadi..hehehe kenangan sungguh

    ReplyDelete
  3. Pernah sekali aje I balik dari KL ke BP ambil masa 6.5hrs ni. Itu pun musim raya. Memang teruk kemalangan tu. Nasib baik takda hal nak bersiar-siar kat highway that day. Kalau tidak mahunya kena fikir gak camna nak menahan from terkucil gitu.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah