Thursday, December 19, 2013

Uniform Sekolah Dania....

Semalam aku masih balik Seremban...Air masih xde kat Kepong..masak oii berulang Seremban -KL, bukan kisah pasal tambang sangat...tp kisahkan badan penat jer...ye la..subuh2 sapie dah bangun..kul 6am naik bas..dulu masa badan muda2 boleh la...la ni dah 30an mula la nak sakit2...eleh..dasar kan...kalau orang lain boleh jer berulang Seremban KL hari2...hahhaha...so malam tadi aku decided pi beli uniform si bam bam aku tuh...x nak beli last minute dah...dah dapat 2 pasang uniform..oh..Dania masih pengawas sekolah ye..so uniform masih kaler biru...mak oiiii...mahalnya uniform...baju rega lain...kain rega lain...belum tudung ngan kasut sekolah....kali ni beli besar skit..sebab bam bam aku ni dah meninggi...umur baru 9 thn..tingginya dah macam budak 12 tahun...baju pun size umur 12 tahun dah....

 cuti sekolah makan..makan ..dan makan...ko tgok lengan ko kakak oiiii....sama besar lengan mama...pesal hitam sangat ni??ni la mendapat hitam sebab berendam kat Bukit Merah...nanti aku update entry untuk dia...


ni la uniform hasil tangkapan semalam


sesak kedai ni ramai beli kelengkapan sekolah untuk anak2..memang tiap2 tahun aku terjah kedai ni...uniform kat sini ada kualiti....total damage kat sini RM100


pas tu pi Jalan Lee Sam plak cari kasut ngan bag sekolah..suka beli kat sini sebab kat sini boleh tawar kaw2 punya...pilihan pun banyak dan cantik..


haaa..itu la bag pilihan dia..besar skit...senang bawak buku yang banyak tu...harga bag tu RM60..dapat tawar banyak..pssttt abah aku kan pakar bab tawar2 ni...so bag tu aje..RM33...see...kalau aku..xde nak tawar2 de...aku bayar je...aku jenis x sampai hati..hahhahaha...kasut jer lom cari lagi...sebab anak dara aku kaki gajah so xde size dan for sure xde pilihan yang menarik...itu Sabtu nanti pi carik...

Korang dah beli kelengkapan sekolah anak????


10 comments:

  1. sudahhh...mcm nak pengsan byr!hahaha..

    ReplyDelete
  2. wah beli siap dah..senang sikit kan uniform sekolah..tahniah dania jd pengawas sekolah....

    akak beli untuk budak tadika je... boleh tahan gak mahai ooo

    ReplyDelete
  3. Hah...mak ayah sy tgh struggle beli brg adik bongsu sy lah tu...hahahah!

    ReplyDelete
  4. dapat beli separuh jer...ada lagi tak complete...tudung beli online jer....

    ReplyDelete
  5. rate2 masing2 dah sibuk beli barang2 sekolah kan along....mcm lieya pun dah siap semua dah...senang hati ....tinggal nak upah org jahit lencana ngan nametag jek ni hah heheheeheh

    ReplyDelete
  6. belum lagi.. Nizam kata nanti ahad ni baru nak pergi beli..
    hehe mama awak kata awak bambam dania.. kalau kawan awak tu (si Khairine) kurus melidi je pulak hehhe..

    memang mahal kan uniform budak2 skrg ni.. Khairine pulak tahun ni kena pakai baju biru (pengawas sekolah) kemeja kuning last year (pengawas pusat sumber) dah tak pakai lagi.. huhu.

    ReplyDelete
  7. sy dah ready utk anak2..siap selesai baru boleh pikir nak cari barang diri dan isteri.

    ReplyDelete
  8. SA Jalan Lee Sam tu yang belakang the Store lama ker??? Masih ada lagi ker kedai-kedai jual beg kat situ....... suka kat situ boleh tawar kaw kaw punya.....

    ReplyDelete
  9. wah...dania nie pengawas rupanya...mesti ramai boifren boifren takut ngan dia...hahahha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  10. pengawas ye dania.
    aaaa, elok beli size besar,

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah