Tuesday, December 10, 2013

Bekal For Lunch Today

Minggu yang penuh kerajinan...last week dah beli bahan2 untuk stok seminggu kat Kepong...balik awal dari opis semalam terus keluarkan apa yang patut...kul 7.30 aku start masak...kelentung kelentang aku sensorang kat dapur...housemate ada dalam bilik...bersin2 aku dengar suara dia...hehehehe.....


ayam goreng berlado...


sayur kangkung....

Ada kawan2 kat opis tanya...akak masak malam2 then bawak pi opis pagi2 x basi ke tak...eh...x la...simpan la dalam icebox...apa guna icebox besar gedabak kat pantry tu kan...tghari kang nak makan panaskan la semula...x kan nak makan sejuk2....
haaaaa.....jimat x rasanya bawak bekal pi opis?
jauh jimatnya u olls....ada sapa2 bawak bekal pi opis ari ni? puas hati makan kan...xde la makan dalam keadaan x redha...ye la..harga makanan kat food court tu cukup untuk owner kedai pi naik haji ulang alik tau...aku bukan nak kutuk diorang suka2 ye...memang harga makanan melampau dan x konsisten..bak kata orang yang curi gambar sardin RM3.50 tu...kalau rasa mahal bawak bekal..x payah nak bising2...yesza...aku dah buktikan kat orang tuh..aku bawak bekal ni ha...bukan macam ko..tau curik gambar orang pas tu kutuk..ko x rasa memang la boleh cakap besar kan...esok2 ko kena kau gelakkan je....
psst....yang bawak bekal pi keja...korang bawak bekal apa ari ni?


12 comments:

  1. sedapnya.. harini xbawa bekal.. huhu malas masak.. hihi tapi saya tapau nasi lemak dari mak saya.. kekke sedapppp masakan mak.. :)

    ReplyDelete
  2. semalam SA bawak bekal air tangan mak SA..kari ikan kembung...hehehehe....pun sodap...

    ReplyDelete
  3. hari ni bawak bekal ikan bilis goreng cili. masak seminggu punya, pastu topup dengan lauk lain. sy masak pepagi. memang sangat jimat bawak bekal

    ReplyDelete
  4. aikkk ada jg pencuri gambar yer?? hehehe
    hurmm so far tak pernah bawa bekal lauk & nasi ke office.. nxt year dah nak kena buat jg lah mcm ni.. kurnag kan bajettt.. hehe

    ReplyDelete
  5. hari-hari bwk bekal.. arini mkn telur dadar, ayam goreng & lauk peria.. nasi xdok..

    ReplyDelete
  6. huhu betul bwk bekal jimat sikit..tp nk masak tu la..kena ikut mood pulak..hihi:P

    ReplyDelete
  7. lyn hari2 bawak bekal. hari bawak petola goreng berlada, telur dada & ayam masak merah.
    yummmyyyyyyy!!

    ReplyDelete
  8. Biasanya bila masak malam untuk keluarga teringinlah nak simpan sikit untuk bekal esok hari. Selalu aje licin gitu. Kalau ada pun, masuk dalam fridge kat rumah pastu bila pagi sibuk nak pergi kerja, boleh lupa. Tak salahkan sesiapalah, tahupun salah sendiri. Nak buat camna!

    ReplyDelete
  9. Amboi, sedap tgk ayam berlado akak tu. Terliur dah rasa ni. Esok mmg sy nak msk. Yummeh! Mmg jimat kak masak n bwk bekal sendiri. Sy ni hari2 bwk bekal klu stok lauk ada.

    ReplyDelete
  10. bekalan dunia akhirat tu SA, dulu masa pcl keja privet memang mamaD bekalkan ..skrg ni dah keja sebelah ofis.... balik lunch time, semuanya dah ready.

    ReplyDelete
  11. tahun depan ramai yg bawak bekal kot sbb nak berjimat byk brang naik..hihi..niesa nasib bek rumah dekat..salam kenal jugak kak..dah follow sini.. :)

    ReplyDelete
  12. Untung dia pandai masak..kan??hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah