Thursday, December 12, 2013

Throwback Sarawak November 2013- Serikin Day 2

Day 2 lepas sarapan pagi kat Mamak kami semua bergerak ke Serikin...tempat beli belah yang bersempadan dengan Kalimantan...perjalanan amik masa 1 jam setengah macam tu..bapak jauh la plak...even naik kereta tp tetap jauh..kami pergi konvoi dengan family Mizi...sampai kat sana semua berpecah...aapa yang best kat sini...biasa jer...tempat jualan barang2 wholesale la macam Padang Besar..cuma satu jer aku x tahan kat sini...Panassssssssss...cuacanya bukan panas biasa...tp panas yang sgt2 luar biasa...


Dania dan Uwan...Dania was so excited...


Mak macam x bermaya sebab panas sangat..lagipunmak baru elok sakit masa ni...


Punya la ramai manusia time ni..


bukti panas giler..sampai budak2 kecik tu pun berkerut2...


macam2 ada kat sini..tp banyak Telekung dan baju2 la...


Abah usyar macam2...last2 dia beli wallet ngan seruling...Seruling?????apekah...

Dania memang x tahan panas...berbotol air mineral sejuk dia pulun...

Serius panas kat sini...aku pernah rasa panas macam ni masa kat Chiangmai 2 tahun lepas...memang terbakar kulit...x jalan habis pun..half way jer patah balik hantar mak pi kat kereta...mak dah x larat nak jalan...Abah ngan Dania pun sama...kaki dah lenguh...banyak ke shopping?xde la..beli apa yang ebrkenan jer..aku dapat la kain sepasang...selebihnya beli untuk adik2...Dania pun dapat beli baju je..xde yang menarik pun...if Telekung ok la..kualiti sgt2 worth it...baju2 kureng sebab sama je macam kat Semenanjung...beli jugak la untuk Dania...ntah bila nak sampai sini lagi kan....tp aku ada plan nak repeat balik...itupun kalau si kudut nak pi...hehehehe...


5 comments:

  1. kat sarikin mmg panas dia luar biasa..xtau la kenapa..kta org kalau g sana mmg siap2 bekal topi pantai..hihi..

    ReplyDelete
  2. Shopping... no... no... no... not my interest if going jalan-jalan... :)

    ReplyDelete
  3. along..serikin panas sbb betul2 kat garisan khatulistiwa..dee pergi dulu pun tak tahan...itupun pagi2 dah pegi..kalau tengahari mmg tak tahanlah..

    ReplyDelete
  4. seronok shopping, tapi klu panas seriously mmg tak tahan.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah