Monday, December 23, 2013

Dah macam dia yang Preggy!!!


Sorry kalau ada yg tgok gambar ni terliur plak....Sabtu lepas pi umah Mak Long...nak tgok persediaan kenduri kawen kazen aku...wahhhh...dh beli set bilik tido baru cantik angat2...terus rasa teruja aku mcm nk tawen jer....hahaha....ibu tunggal if kawen dpt x set bilik tido mcm tu lg???? Mak aku ckp ko jgn mengada..set bilik tido ko beli mahal2 tu ko nak buat apa? Pakai tu jer....dushhh!! Kena sebijik....padan muka aku....

Kakak sepupu balik dari melaka bawak mangga muda.. .mak aiiiiii....laju jer sikudut x tau malu mintak buatkan kicap cili...siap ckp bukan umah org lain pun.. 
Huh...x tau malu...


Itu adalah mangga muda...kicap cili aku yg buat...


Kazen aku yg tudung merah nk tawen 31hb Jan.....ko tgok si kudut tuh....


Dh kenapa ko....

Xde keja buat keja..abaikan tangan mak yg tersampuk si kudut mencicah jugak...

Tgh type ni pun aku terliur lg...5 biji mangga muda settle....ptg tu jugak...
Semua tersampuk mcm ada yg preggy plak....hahaha....
Seronok sesekali bertandang dpt mengusik si bakal pengantin....ni perkahwinan last dlm fmly mak long..ni family sebelah abah...hihihi...



24 comments:

  1. ya hampun terliur ni nengok mangga cicah kicap..adeiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar ye...hihi...mmg sengaja tunjuk pun...

      Delete
  2. nahh, kena sebijik dekat mak. hehhee. mesti cantik ni set bilik tido u. hehehe.
    okeh. nak tutup dah entri u ni, xbleh tgk lama2, kecur tgk colek buah tu. huuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Padan muka I kan...haha..x pe dh biasa dh....kecur eh....hihihi..

      Delete
  3. Huhu... Sedapnya mangga tu... Cicah pulak dgn kicap. Memang kaww...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sgt2 terbaikkk....cicah tu buat pedas2

      Delete
  4. Dah kenyang kak.. jadi tak terliur sangatlah.. hehe.. (:

    ReplyDelete
  5. sedapnye kak..kecur air liur yumida dibuatnya

    ReplyDelete
  6. tgk pun dh terliur... cmne tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa...kena la cari mangga dan buat cicah ..

      Delete
  7. Bukan SA jer yang terliur..saya pu terliur tengok gambar2 ne..saya boleh spend berejam untuk makan sambil cicah2 nie..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  8. slurppppp sorry I tak makan mangga muda + cicah tu so tak boleh nak kecur ayaqliuq hehehe
    meriah kan sesekali berkumpul dengan kazen & aunties.. suka suka suka :)

    ReplyDelete
  9. tgk buah mangga memang kecur air liur walaupun tak mengidam...hehe

    ReplyDelete
  10. adoi...sedapnye mangga cecah sambal kicap...terliur...hehehhe

    ReplyDelete
  11. Nasib baik baru lepas makan, takdalah terliur sampai meleleh-leleh. Tapi memang sedap apa mangga cicah kicap cili. Tetiba pulak nak cicah ngan pisang goreng jugak!

    ReplyDelete
  12. sedapnya dok cicah mangga tue.. kecur air liur dh nie..=D

    ReplyDelete
  13. sedap nyeeee..meleleh air liur tgk nye..mm blk ni kena cr mgga muda gak ni..hahaha kang laki ingat preggy la pulok...huhu

    ReplyDelete
  14. meleleh air liur wehhh tgk gambar mangga muda tu

    ReplyDelete
  15. woi..petang2 ni tengok mangga cicah cili kicap mmglah terliur..huhu..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah