Monday, December 16, 2013

Mydin Seremban 2

Jumaat..sampai2 jer aku kat Seremban dan di jemput oleh adik aku dan mak serta abah...pas tu di bawaknya aku pi Seremban 2, nak pi pembukaan Mydin terbesar di Seremban katanya..siyes memang besar giler...dengan ramai giler manusia..aku plak memang semak giler kalau dah padat...panas...tp fikirkan Mak Abah yang tengah boring sebab Dania xde kan...layankan aje....

Memang besar weh Mydin Seremban 2 ni....


Parking pun penuh..tp cepat la dapat parking


Pentas utama...aisey teringat zaman2 kegemilangan masa jadi emcee dulu....


Restoran Upin Ipin yang x beroperasi lagi...maybe soon kan...


Ramai giler...most of them chinese


kat tengah2 tu diorang tgh apply membership card..terasa nak apply tp malas nak beratur..


Ni kat area Hypermarket dia..


Maskot Antabax melayan customer...

ini aku x tau maskot apa...

Apa yang aku beli kat sini? sebenarnya orang ramai so aku sgt2 x selesa...apa yang sempat aku capai cuma sayur dan ayam...pas tu beli mee kuning yang dijual dengan harga 10 sen sepeket....gila ko....
tp terhad 2 peket untuk 1 family tau...maka kena la beli 4 peket..lain2 orang bayar...hahahaha....disebabkan Mydin ni baru buka so aku x boleh nak compare dengan shopping complex lain...ada gak barang2 dia mahal dari Econsave...sesekali boleh la pi....tp aku tengok ramai pemborong yang banyak memborong la...bagus untuk peniaga kan....

Well..nanti ada masa boleh la pi jalan lagi..x habis explore pun...ingat ada pertandingan karaoke..if ada nak masuk...dah lama x ketengahkan bakat dan minat ni....dulu rajin join..hahhahhhaa...umur macam ni layak lagi ke masuk?


13 comments:

  1. wah..besar dari yang di USJ ni..dee suka gak shopping kat mydin..nak2 time raya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Along x sempat nak explore...dapat pi pasar segar...punya ramai org...merimas plak...last2 balik...

      Delete
  2. Replies
    1. ada 3-5 tingkat mcm tu Lieya..memang besaq la...

      Delete
  3. suka shopping kat Mydin utk brg2 bkn mknn sbb hubby de kad 1Malaysia, jadi dapat diskaun... :)

    ReplyDelete
  4. wah...dah buka dah? Ibu Ayu ada cerita hari tu..siap ada restoran upin ipin..best2..nak terjah gak nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa....Ayu memang kena terjah....your mom mesti suka...

      Delete
  5. Replies
    1. betul tu Dkna..SA macam terkojot beruk dapat tau mee kuning tu 10 sen sepeket...

      Delete
  6. hurmmm tgk dari gmbr pun n ampak mcm besar jer tmpt ni.. mungkin lagi besar dari Mydin Subang kot kan SA..

    pssttt jom lah kita pergi karok dengan DIVAS.. si Farah tu kan dah melanggar pantang.. so apa lagi??!! muahahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mydin Subang SA x terjah lagi....karok.....jommmmmmmm.....

      Delete
  7. boleh trjh ni.
    layankan je kak.hihi

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah