Thursday, December 26, 2013

Sambungan Entry Pagi Tadi


Meh aku update lg beberapa bahan yg tertinggal....dari bahan2 yg aku hapdet ni korang boleh agak kot resepi mee kolok ni...hahaha.....ye2 aju update resepi nanti...haaa jgn ckp aku x nak share plak....kan aku dh kata...confirm jd 2-3 entry...hihihi..ni la padahnya x bwk laptop Dania....broadband pun x bayor lg...xde masa.....

Dah2 jom sambung...


Kicap cili yg pedas gilo


Sawi di celur


Tauge wajib ada -dicelur juga


Dah siap...masa untuk makan....yg baju putih tu chef of the day


Mak jadi pengkritik...


Ni pinggan aku....

overall mmg sama rasa mcm yg kami mkn kat Sarawak lepas....
Semua cukup...tinggal aku nk bg resepu jer kat korang untuk korang cuba...
Bahan2 aku dh hapdet dh...aku tgh tunggu resepi dari adik aku ni...
Tertinggal plak katanya.....
Sabar eh korang....aku bg nanti sebab January btk cuti kan..mn tau if korang nk cuba  buat....kata sharing is sexy....




27 comments:

  1. menarik..
    nnti kongsi recipe yer.. boleh try..

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa...pas ni dpt resepi terus buat ye...

      Delete
  3. OK kakak nantikan resepinya. Tengok apa yg dah terhidang atas meja sangat menggoda mata:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh...cubaan je ni kak...jgn la tergoda sgt..

      Delete
  4. mcm rupa maggie pun ye jg ni.. sebab u guna mee kosong yg mcm maggie tu kannn..
    adoiii cpt lah share recipe. senang nnt kalau I malas2 nk masak boleh I buat mee kolok hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar zaza sabar...diva kena sabar ye...hahaha. ..

      Delete
  5. kak amanda....cili kicap tu macam menarik je. saya ni org jb pantang jmp cili kicap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn mkn byk ye konah..kang kot buasir...

      Delete
  6. mesti sedap nieh...hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba la buat..sesuai utk org bujang jgk...

      Delete
  7. nampak sedap plk...lapar plk perut ni...

    ReplyDelete
  8. salam singgah. macam bakso lak rupanya. heheehe mengancam

    ReplyDelete
  9. smbal kicap tu penarik hidangan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat sup2 x lengkap if xde sambal kicap

      Delete
  10. Peh, terliur tengok mee ni. Petang-petang macam ni lapor pulak menengoknya. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa..tgok pg2 confirm lapar utk tghari..hihihi

      Delete
  11. wah.. sedap tu.. terliur tengok.. hihi.. :D

    ReplyDelete
  12. Wah, kalau dah rasa sama macam mi kolok yang kat Sarawak tu, tak payahlah susah-susah terbang ke Sarawak lagi nak makan mi kolok. Betul ni, Jan banyak cuti bolehlah try buat. Memang tak pernah merasa lagi mi kolok ni.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah