Friday, October 10, 2014

Family Vacation 2014 > Langkawi Island Part 3

Akhirnya jumpa jugak Pak Uda....Pak Uda dah lama giler duk Langkawi...sebelum ni dia tinggal di Melaka...well kesinambungan hidup amaka dia berhijrah dengan Family dia meneruskan kehidupan baru sementara Mak Uda memang asal dari Langkawi...satu keputusan drastik yang membuatkan Pak Uda dan Family jarang dapat berjumpa dengan adik beradik di NS....apapun kenangan di Langkawi amat2 indah....

Sementara tunggu van sampai Mak dan Pak Uda ambil peluang berbual2...

 pertemuan setelah sekian lama
 Pak Uda bawak teksi kat Langkawi...tapi untuk kami dia sanggup cuti...dan bawak kami jalan2...

semua dah ada dalam van dan lokasi pertama adalah ke Under Waterworld...si kembar dan Dania memang sangat2 teruja....


dua beradik kembar ni sgt2 behave...hujan turun ngan lebatnya masa kami mula2 sampai depan waterworld..so agak mengganggu urusan untuk mengambil gambar..x pe la..mana yang sempat jer la ye...


adik beradik sepupu yang teruja....si kembar nampak jer ikan2 tu terus terpa...Fish....Fish...


Nak amik gambar tiru gaya kakak tp x ready


tgok la tu...cubaan x menjadi jugak


at last buat peace jer....kelakar...


alala...comel anak mama....asyik baju yang sama je...itu baju sejuk...dah tentu2 hujan...
  

Mak naik kerusi roda sebab sakit lutut...x larat nak jalan dalam tu nanti...


si kudut ngan boprennya...


tgok la atuk ngan Uwan happy...


alamak gelap  la kakak


sikembar yang sgt2 teruja...


sikudut layan mak dari awal..


gelap plak...xde flash... 


Abah dan mak depan akuarium apa ntah...x nampak sangat ikan tu...


Underwater World Langkawi di Pantai Cenang adalah satu tempat anda dan anak-anak berhibur dengan keletah penguin dan melihat keindahan alam akuatik dari seluruh dunia.
Di aquarium Langkawi ini, tarikan utamanya adalah spesis penguin Afrika, penguin Rockhopper berambut ranggi serta Marmoset — iaitu antara spesis monyet paling kecil di dunia.

Jika di tempat lain anda hanya dapat melihat satu atau dua penguin, Underwater World Langkawi mempunyai sekumpulan penguin yang cukup aktif berenang dan bergerak bersama. Dan apabila tiba waktu makan, anak anda pasti tertawa melihat keletah mereka makan berebut-rebut sambil badan mereka berayun-ayun ke kiri dan kanan.

Selain penguin, anda juga akan dapat melalui kawasan tropika di mana haiwan-haiwan dibiar bebas berkeliaran dan kawasan terumbu karang yang memaparkan batu-batu karang pelbagai jenis dan warna yang cukup mengagumkan

Harga Tiket 

Warganegara dengan Mykad
Dewasa — RM30
Kanak-kanak — RM20

Pelancong Asing
Dewasa — RM40
Kanak-kanak — RM30

Waktu Operasi

Isnin – Ahad : 10:00 pg – 6 ptg
Cuti Awam : 9:30 pg – 6:30 ptg

Waktu makan haiwan penting

Penguin Afrika – 11 pg & 2:45 ptg
Penguin Rock Hopper – 11:15 pg & 3 ptg
Furseal – 2:30 ptg

Underwaterworld memang tarikan di Langkawi...so korang kalau berkunjung ke sini jangan lupa masukkan tempat ni dalam senarai lawatan ye....

sangat2 recommended sebab confirm anak2 korang gembira....

12 comments:

  1. Besar tak Underwaterworld tu kak SA?
    Budak-budak rm20.. Bagilah 1/2 price. Hehe.
    Comel si kembar seiras.

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum suria...bestnya jenjalan..:)

    ReplyDelete
  3. seronok tengok ikan..masa pergi langkawi sempat jugak ke sini..best!

    ReplyDelete
  4. next time nk msuk sni
    ritu pegi tak sempat nk visit sni
    bwk budak2 mmg suka sgt la diorg kn? :)

    ReplyDelete
  5. tak pernah sampai lagi kat sini

    ReplyDelete
  6. dh lama dh falsya xgie langkawi..bestnye kak jenjalan..

    ReplyDelete
  7. Alin pun x smpt sggh sini ritu...budak2 mmg suka

    ReplyDelete
  8. mak ade meeting kat langkawi lagi nanti.. tengah pujuk so dat boleh ikut kekeke..

    ReplyDelete
  9. Harga sama dgn aquaria klcc juga la..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah