Thursday, October 16, 2014

Lif Rosak Untuk Ke 100 Kali Agaknya Tahun Ni.....

gambar dari google...

Bagi mereka2 yang tinggal di apartment, flat atau pun kondo...atau rumah atas angin la senang citer...risiko lift rosak adalah perkara biasa....tp kalau dah hari2 aku terpaksa panjat tangga ke tingkat 7 rumah aku dan turun tangga masa nak pergi kerja...ini adalah sangat2 melampau...selalu baca kat paper pasal penduduk x berpuas hati kali ni aku lak yang x puas hati...4 tahun dah kot aku duduk Kepong Sentral Condo ni...tp tahun ni agak selalu sangat lift rosak...korang bayangkan ada 3 lift di setiap block ( 2 block je) hanya 1 jer berfungsi....tension gile....memang la panjat dan turun tangga adalah senaman....fikir logik la der....18 tingkat kot kondo ni...agak2 la...kesian la kat semua kan....nasib aku tingkat 7....itupun berpeluh segala mak nenek celah bedah...x fikir lagi lenguh kaki aku ni....sapa nak urut?aku ingat aku menapak pi lift yang block lagi satu aku selamat....mak aiiii....lagi ramai yang tgh menunggu....elok boleh sampai rumah cepat....langsung jadi lambat...entah bila la masalah ni nak selesai...maintenance fee bila nak bukan main ugut sana sini....bila lift rosak...senyap jer mulut management.....xde tanggungjawab langsung...ada yang aku panggil team aduan rakyat ni kang...

20 comments:

  1. Replies
    1. Pg n tetap 1 lift...lambat SA pi ktm stesen...nyampah..

      Delete
  2. Sama la flat saya ni. Nasib baik tingkat 4 ja tapi kesian anak-anak la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tigkat 4 tu pun dh mengah dah tu...akak tingkat7...

      Delete
  3. dh byr duit maintanance pn lembap bt keje..sy duk apartment mmg ssh gk klo lift rosak.kesian sis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu...bbila nk collect duit bkn main nk cepat

      Delete
  4. Ya allah dah pernah rasa turun tgga dr tgkt 15 masa gempa bumi kat sumatera kena tempias kt malaysia dulu ni. Dah la masa tu tgh sarat pregnant. Sakit badan la pas tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak oiii...biar betul turun dari tingkat 15...gigil lutut tuh...

      Delete
  5. Lif mmg masalah. Kat Apartment saya pun slalu cmtu. Kalau dah otw turun, tetiba je lif boleh naik balik ke tingkat paling atas. Dah la berenti setiap tingkat. Dekat 10min jugak la nak sampai basement

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hari ni je akak tunggu nk naik lift 15 minit...sib baik x terlepas train..

      Delete
  6. Replies
    1. Terpaksa la hadap....x leh buat apa dh...

      Delete
  7. Replies
    1. Sbb tu kalau boleh nk duk rumah atas tanah bukan atas langit

      Delete
  8. Semoga lif tu cepat di perbaiki...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dh seminggu dah Mardhiah...tensen...

      Delete
  9. Mashaallah.
    Kalau dah turun ada barang tertinggal kat atas...1 hal pulak..

    ReplyDelete
  10. Kalau dah terlewat tu berpeluhlah turun naik tangga

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah