Saturday, October 11, 2014

Family Vacation 2014 > Under Waterworld Pulau Langkawi Part 5

Hi korang....kita sampai pula di Marine section...semuanya di kelilingi akuarium...ikan2 perlbagai species...ada yang kita kenal dan ada yang tak..ada yang dari sungai or tasik...ada ikan laut dalam...seriusly...kat sini anak2 yang teruja untuk mengenali ikan...Mak Abah aku pun seronok sekali la....sebab x pernah tgok pelbagai species ikan kan....kalau korang nak tau...kat sini amik masa memang lama...sejam lebih...ikutkan nak ke cable car...tp tutup sebab hujan lebat kan....itu yang terkilan sangat2...so trip kami ni sehari je...makanya x dapat la nak explore banyak sgt.......

 Dania pose kat replika kerangan di dasar laut....macam2 species ada...kecik besar...bentuk pelik...semua ada....

nanti boleh la cerita kat kawan2 kan....

 besarnyaaaa....


Nampak en Shark???


wallpaper ni cantik tp flash xde lak masa ni...ke guna hp je...


info2 tentang penyu...senarai2 dan species penyu2 yang masih ada di Malaysia


Penyu2 yang perlu dipelihara agar x pupus...untuk generasi akan datang jugak kan... 


Arapaima...kalau x salah ni kat akuarium depan tadi...cheh bercampur2 plak...


terumbu karang yang sgt2 cantik


Landak laut...dan terumbu karang yang hidup ye


ni yang pink tu namanya sea apple


ikan mata besor...




ketam ganjil...x tau leh makan ke x...


haaa,,,ni ketam gergasi...kalau korang tgok channel discovery or National Geo sure ada tgok...misi menangkap giant crab...mcm ni la ketamnya


pencinta ketam...

Ada lagi ke gambar kat Marine Section ni...

Bnayak lagi....nanti aku citer next entry la...kalau boleh nak abihkan minggu ni jugak citer vacation ni...penat korang tunggu kan...aku plak dah pening nak susun ayat...gambar beribu....

Harap korang sabar eh...kita jumpa next entry...

12 comments:

  1. besarnya ketam..ketam pelik tu nampak comel..hehe

    ReplyDelete
  2. Mak belum pernah masuk ke sini, setakat duduk kat luar tunggu suami dan anak masuk je... :)

    ReplyDelete
  3. macam macam spesis hidupan laut ada..seronok tengok macam macam rupa ada..yang comel yang pelik.

    ReplyDelete
  4. Bestnye. Kalo bw ank2 kt sini mulut diorang mesti mcm beryih jagung..x berhenti bercakap...

    ReplyDelete
  5. Bestnya..macam2 jenis ikan yang tak pernah kita tengok boleh kita kita jumpa kat sini..

    ReplyDelete
  6. kita pegi langkawi tu tak masuk pun kak under waterworld

    ReplyDelete
  7. Seronoknya boleh tgk hidupan laut...kita pon mmg suka tmpt2 camni..

    ReplyDelete
  8. last akak pi sini lebih kurang 7 tahun lepas....seminggu lepas akak pi ada orang sabotaj...habis mati ikan-ikan besar....sedih kenangkan nasib ikan2 tu esp ikan pari yang lemah gemalai ja bila berenang.

    ReplyDelete
  9. Bestnya dapat peluang pergi kesana ;D

    ReplyDelete
  10. bebudak seronoklah dapat jalan jalan sini.. ritu pegi tak jadi masuk sebab rasa harga macam mahal aje.. lastnye nyopping kat kedai kedai tepi underwater world tu aje..

    ReplyDelete
  11. Bestnya... Teringin juga nk pergi...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah