Tuesday, October 14, 2014

Family Vacation 2014 > Under Waterworld Pulau Langkawi Part 6...

Meh la kita sambung lagi...selagi x abis citer vacation ni...selagi tu la x best nak update blog...macam2 cerita ada nak update...tapi satu2 la kasi abih kan...lately aku sangat2 sibuk...hectic day betul...macam semalam aku hanya mampu up 3 entry jer...kesian betul...selalu tu  5 entry kan....apapun harap korang enjoy dengan pengembaraan kami...

Seriusly macam2 species ikan yang ada dalam underwaterworld ni...mana aku dah biasa tengok aku skip je x amik gambar...mana yang unik aku snap untuk tatapan korang just aku x keep track jenis dan namanya aje....korang tgok la gambar dan lihat lah keajaiban hidupan marine...




 yang biru tu Dory kan...








 si Nemo yang susah nak bagi kerjasama...







Paling aku suka bila cubaan amik gambar dania disamping nemo...hehehehe...x dapat...nemo tu macam tau2 je...laju2 je dia lari...si Dory tu pun nasib2 je dapat amik gambar...obor2 tu memang cantik...rupanya banyak species obor2 kan...eel tu aku geli...dah macam ular dah...last sekali ikan yang mcm corak tiger tuh...aku lupa nama dia..tp sangat2 cantik...

korang kalau pi Langkawi memang kena pi la Under Waterworld ni...walau sama ngan KLCC punya Aquaria...tp hidupan marine kat sini lagi banyak...tarikan utama adalah Penguin....siyes korang akan merasai pengalaman yang best...dah macam kat oversea plak...leh tgok penguin...confirm x rugi biarpun tiket agak mahal sikit kan...

memandangkan hujan sepanjang hari kejap2 lebat..kejap2 lebat...cuma sini je la yang sempat kitorang melawat...kesian kan...bukan apa..nak naik kabel car memang tutup...bahaya kan...lepas tu baru la kami ke rumah Pak Uda lepas makan kat salah satu gerai...dah penat memasing memang x sempat amik gambar...kat umah Pak Uda pun kami x bergambar...best jugak umah Pak Uda sebab belakang tu ada sawah...heheheh....

Nanti aku sambung lagi eh...

9 comments:

  1. dah banyak kali pergi langkawi, tapi sekali pun tak pernah menjejakkan kaki ke underwaterworld ni :(

    ReplyDelete
  2. best kan lepak sini?? saya pergi awal bulan 9, tapi tak update lagi dalam blog. hahaha

    #aptb

    ReplyDelete
  3. Subhanallah cantik sungguh ikan2 tu ye...seronok dpt bw anak pergi sana kan.

    ReplyDelete
  4. saya pernah pegi underwater world ni masa baru2 bukak je...ada kot lepas tu pegi tapi tak lama jugak :)

    ReplyDelete
  5. Yes..Mmg best kt sini sbb boleh tgk penguin..hehehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah