Thursday, October 2, 2014

Gurauan Maut Pelajar Sekolah...



Sedih baca berita murid f3 maut jatuh siling dewan sekolah.. kwn2 sorok pencil case dia. Dah la sorokkan atas siling diorang suruh plak dia pi ambik Sendiri...masa jumpa mayat dia masih pegang pencil case tu ..jatuh dari 30kaki tau....melampau betul gurauan budak2 skrg...Dah la budak susah...dok dgn tok. mkn pun cikgu2 dok belanja. sbb tu la dia nak juga usaha ambik pencil case dia..kwn ckp pencil case tu dia peluk kuat...masih dlm genggaman sbb budak ni org susah...nak exam pt3 lgi dah dekat...bkn mcm anak org lain mak pak beli serba baru bila nak exam..

Pesan lah dgn anak2 kita jgn buat prank yg mengarut, terlibat dgn ragging dan melayan kehendak kawan2 atau tunjuk kelebihan yg melampau sampai meragut nyawa...

Sedih budak sekarang ni melampau2...cite ni lagi bagus dijadikan tajuk utama dlm paper dari cite naik rega minyak 20sen..

Supaya semua parent pesan kat anak2 bergurau ada hadnya.

18 comments:

  1. kesianlah budak tu..moga ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman..amin

    ReplyDelete
  2. sedih sngt2 bca pasal ni. mohon pihak sekolah buang je budak yg gurau mcm tu. tk kisahla secara sgja atau tdk.

    ReplyDelete
  3. akak menangis membacanya...kerana arwah x student sekolah kat rumah akak ni masa sekolah rendah...mak ayah dah tiada..tinggal dgn kakak ja kat Perlis tu...arwah budak baik sbb tu dari sekolah rendah jadi mangsa buli..

    ReplyDelete
  4. Allah, sedihnya baca entri ini sis. Sampai hati buat gurauan sebegitu.

    ReplyDelete
  5. Uwaaa...sedihnyaaaaa. Kesiannya.... Agak2, kawan2 dia semua insaf tak agaknya kan...

    ReplyDelete
  6. SEDIH SANGAT BACA ENTRI INI :(

    http://jmbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Berlinang air mata baca.. Budak-budak sekarang bergurau ntah apa-apa..

    ReplyDelete
  8. baca caption tu kat Fb serius sebak.. dia tahu dia tak berkemampuan nak beli.. sanggup amik risiko. Yg kawan2 ni maybe tak fikir benda ni blh sampai jadi kematian tu la melawak sampai takde batas. Hope budak2 tu di kenakan tindakkan agar jadi pengajaran kat budak2 lain...

    ReplyDelete
  9. Sedih sgt kisah ni...bergurau pun ada batasnya....

    ReplyDelete
  10. kalau betullah cerita ni, budak -budak yang buat prank tu memang wajib dikenakan tindakan undang-undang.

    ReplyDelete
  11. Sanggup kawan2 mainkan dia...rasa mcm mmg takleh nak maafkan!!

    ReplyDelete
  12. Falsya ade baca td..ya Allah serious sedih bile baca..melampau betul cara nak bergurau or maybe nak ragging or buli..budak2 yg wat gitu humban je masuk sekolah henry gurney..baru dieorg ade akal skit bile satu sekolah ngan samseng, ngan pembunuh..hishhh geram betul..

    Al-Fatihah buat arwah..;(

    ReplyDelete
  13. sedih dan sebab bila baca kes dia kat fb..

    ReplyDelete
  14. macam2 cerita..kisah yg sangat menyayat hati..

    ReplyDelete
  15. astagfirullah...
    sedihnya
    keluar air mata saya membacanya..
    sebaya anak saya..

    insyaAllah
    moga syurga tempatnya

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah