Wednesday, October 15, 2014

Gulai Ketam Penamat Craving....


Ye korang,...
Aku pencinta seafood especially Ketam....lama x makan ketam at last dapat jugak makan lepas kenduri kazen aku Ahad lepas...pi beli kat Zemart are umah aku tu tapi x besar la...kecik2 je....you know what...Zemart memang buat jualan murah...ketam ni RM 20 hengget sekilo...aku beli 10 ekor RM 38 sahaja....selalu kalau besar2 memang mahal dan aku pernah beli 12 ekor RM80 lebih...apa ada hal ngan harga kalau dah suka kan...

Masak lomak cili api je....mula2 ingat nak buat kari...tp macam leceh plak kan.....buat meratah aku sorang ngan dania abih 4 ekor...aku x makan nasi tau...sebab aku craving ketam...so makan ketam jer...adik aku makan sikit pas tu sakit perut....dia memang jenis x leh makan ketam...sure sakit perut...ntah species apa ntah...Dania plak suka makan tp malas nak kopek kulit...sapa yang kena?
of coz mama ngan atuk....

sorry la buat korang terliur....resepi??

Alaaa....x yah la resepi....korang google dah la...hihihi...aku malas....

30 comments:

  1. Kita pun baru balun ketam semalam ! Hahahaha. Nikmat !

    ReplyDelete
  2. puas cari sesuatu dalam masakan ketam tu kak long oiii...tapi tak nampak pulak bayangnya...ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh...cari apa tu? X nampak pun...ke x letak???

      Delete
  3. tapi ni saja ni kan, saja kan? mentang2lah i is suka ketam...saja jer dia yer...amboi biacer dia tu...babab karang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sengaja..saje je bls dendam tinggalkan akak

      Delete
  4. perghhhhh..mmg terliur!
    dan mmg dah lama tak makan ketam pun!
    hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sure kena pi cari balik ni kang kan? Fiza kena la masak kot...

      Delete
  5. baru smlm iols msk mee ketam..mggu ni dah 2x mkn ketam..ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dpt keyam yg tgh sarat penuh isi ngan telur lg best tau....ralit makan...kan?

      Delete
  6. hoii ketam ketam..tadi dah nampak ketam, sini pun ketam.. nampaknya nak kena carik jugak ni, meleleeh2 ni.

    ReplyDelete
  7. wahhh memang terliur tengok ketam ni... perghh sedap tu masak lemak cili api...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu...mmg sedap....buat sup pun sedap...

      Delete
  8. Sue pun suka. Lg2 masak masakan pedas.

    ReplyDelete
  9. my laki pun tak suka makan ketam, alasan paling biasa dengar...malas nak bukak kulit :)

    ReplyDelete
  10. Mmg lama x mkn ketam... Sdap tapi mls nk kpek cngkerang dia.

    ReplyDelete
  11. Cik akak suka gak makan ketam nie..
    Masalah cik akak alergik..hoho..taubat tak mo dah makan

    ReplyDelete
  12. akak SA memang suke la tunjuk makanan feveret anis..huhu... terliur nieee...huhuhu.. lagi2 buek masak lomak cili api.. meleleh air liur..hahah

    ReplyDelete
  13. ni memang terpaling suka .. sampai bengkak2 bibir kalau makan..

    ReplyDelete
  14. sedapnye ketam..last makan ketam masa raya puasa ritu..dapat makan yg fresh...nikmatnyer

    ReplyDelete
  15. serious terliur dibuatnya... mana nak cari gulai ketam tengah hari ni... hmmm....

    ReplyDelete
  16. Ketam masak lemak campur nenas. Perghhh memang bertambah nasi.

    ReplyDelete
  17. Diana jarang2 dapat makan ketam ni...tapi tengok masakkan ketam ni rasa teringin pula nak makan...sedapnya....

    ReplyDelete
  18. Diana jarang2 dapat makan ketam ni...tapi tengok masakkan ketam ni rasa teringin pula nak makan...sedapnya....

    ReplyDelete
  19. Pernah sekali peri zemart tu kak..mcm xde ape pulak fiza tengok..huhu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah