Thursday, October 2, 2014

Sunset di Pantai Teluk Kemang Port Dickson..


Ahad lepas....ikut family aku pi PD....kebetulan mmg ada urusan...
si kembar plak nak mandi laut...layankan aje la sekejap...kakak Dania pun sama....bukan main happy lagi masing2 nak mandi laut....x amik plak gambar diorang sebab aku tgh migrain...malas nak turun ke laut...biar diorang have fun kat situ.. aku plak relaks kat pondok...
Dah petang skit masing2 siap nak balik....aku pun nak ke pekan PD...tgok sunset wahhhh.....cantiknya....aku kan suka laut...pantai....so x lepaskan peluang....amik je gambar guna handphone....


Cantik kan....x selalu dapat peluang tgok sunset


tenang je pemandangan macam ni kan....best sgt2


Dh petang so x ramai mandi dh....


Tak ramai berkelah Maybe sebab dh petang..Kalau x memang penuh aje kan...

Tenang hati bila tgok lautan....

Apa yang aku perasan...nak mandi laut dh ada red flag di cacakkan di area laut tu....
Tak boleh berenang melebihi had red flag tu...maybe sebab kes banana boat ari tu kan....
Sekarang banana boat di sita selama 3 bulan...sapa nak mandi laut dh boleh mandi tanpa perasaan takut dh....kadang2 benda2 mcm ni yang buat orang takut kan...
Kita naksuka2 berehat dan berkelah tp kadang2 terganggu dengan pengusaha banana boat yang bawak laju macam hapa....x fikir keselamatan orang awam...
Bila dh meragut nyawa baru nak ambil tindakkan....
Selalu mcm tu...


13 comments:

  1. eh? Ada kes banana boat ke kak? Saya langsung tak tahu

    ReplyDelete
  2. Nasib lah dpt mandi laut di sebelah sun set hari tu.. klau tidak mesti dah jeles tgk gmbr ni...

    ReplyDelete
  3. cantik nya kawasan ni..sama macam kat teluk batik la...saja je dia letak boat kat tempat ramai orang mandi sebab nak tarik orang supaya naik boat dia..padahal mengganggu orang je..

    ReplyDelete
  4. subhanAllah cantiknye sunset
    ntah bila lah nak pi PD ni

    ReplyDelete
  5. Dulu lagi saya terdetik hati " satu hari nanti ada pengunjung mati kena langgar bot / banana " tu..
    Betul pun.
    Lepas 3 bulan ni berakhir, saya harap penguatkuasaan di teruskan lah harapnya.

    ReplyDelete
  6. eh, saya pun g bercuti dekat sana. tapi hari Ahad tengah hari dah balik.... ^^,

    ReplyDelete
  7. suker lepak kat laut, rasa cam tenang aman dan damai je

    ReplyDelete
  8. Subhanallah...cantik sgt...rindu nk ke PD lg^^

    ReplyDelete
  9. suasana pantai memang cantik lagi lagi bila sunset

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah