Wednesday, October 22, 2014

Gas Abiss???Sapa Nak Beli?

gambar dari Google...

Sadis...tgh nak masak malam tadi...konon nak makan roti tampal dengan telur mata...siap dah ready ngan bahan..nak amik gambar konon2 nak upload buat entry....sekali pasang api dapur...haduhhhhh...Gas abisssss....wah...5 bulan lepas aku yang tukar...kali ni aku jugak ke yang nak tukar? amboih....ini dah lebih....diorang dah tau gas dah abih....tp xde la masing2 nak tukar....sorry naik lorry...korang nak masak sila beli plak eh...ikut turn....aku x beli de...aku rela makan roti wholemeal ni je tanpa apa2....namapun tgh diet kan.....
Korang yang memang mengikuti kisah aku ngan housemate sure sokong tindakan aku kan...kita sama2 tengok esok lusa diorang tukar x gas yang dah abis tuh....nanti aku update lagi pasal ni eh....bukan aku nak bersikap kejam...yes aku ketua rumah coz aku yang mula2 stay sini...dah bertukar2 housemate baper kali kan....tolerate la skit...sama2 masak kot...sama2 duk umah ni kot kan....aku jer yang nak provide...tokey kilang kicap pun gulung tikar beb....kita tunggu eh...diorang salah sorang tukar x....

17 comments:

  1. tau xpe...biarkan jer dulu..memang sakit hati lau ade yang suke pakai tapi bila time nak tukar tak reti2..

    ReplyDelete
  2. oke..tgk dulu sape yg bertindak pi tukar..klau asyik akak SA je.. berlemak la plak nt kan..

    ReplyDelete
  3. kak, bio kan je. biar dioarang plak beli. tolerate la sikit. takkan sume benda kita je tanggung

    ReplyDelete
  4. Masukkan dalam bil2 rumah tak..better mcm tu..tp kalau buat xtau jgk..simpan kpla gas dlm bilik. Nk smpan tong gas kang terus SA bina badan kalau hari2 angkat tong.hoho

    ReplyDelete
  5. biar diorang pulak..baru sama2 adil..

    ReplyDelete
  6. Salam, haaa...mcm tu lah perangai housemates..beragam2 kann...cukup lah dgn jenis yg xreti nak cuci pinggan sejurus selepas makan, sampai berminggu terbiar..astaga..dasar anak manja! Huh~

    ReplyDelete
  7. Dulu sue pun pernah alami benda yg sama mmg sakit hati o..

    ReplyDelete
  8. bhahaha patut kak patut. kalau asyik akak je beli nanti diorang dah terbiasa. macam CT dulu memang kami kutip rm15 each tiap tiap bulan untuk keperluan rumah. jadi masalah macam ni alhamdulillah tak pernah timbul.

    ReplyDelete
  9. Bagus tu kak, biarkan je dulu. Sepatutnya sama-sama guna, kongsilah kan..

    ReplyDelete
  10. dah dok satu rumah kenalah bergilir² beli keperluan kan..nak guna pun sama²..asik akak je.memang tak adillah kan

    ReplyDelete
  11. Nak update pasal roti tampal tapi tong gas yang up dulu...

    ReplyDelete
  12. Tak suka situasi mcm ni. Bila time kita nak masak gas abis lak eh. Org lain buat dunno je. Sakit hati macam ni.
    www.kedainutrisi.com

    ReplyDelete
  13. Sy xsuka situasi mcm nih...tong2 la duit tuh

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah