Tuesday, October 14, 2014

Tom Yam Kung Sotong For Dinner Tonight


Hehehe...saje nak bagi korang jeles....

Ni dinner aku malam ni...alhamdulillah 2 ekor sotong telah selamat aku jadikan santapan malam ku...x masak nasi dan x masak lauk untuk bekal Lunch esok sebab kemalasan melanda...lately ni aku sibuk dengan kerja...memang penat...bukan saje2 x nak masak...adakala aku paksa jugak macam malam yang sudah kan....lauk ikan bilis sambal cincai boncai pun boleh buat kan...tolong la abaikan rupa paras tomyam aku yang kekurangan bahan tu...ada daun Limau purut dan serai je kat kedai bawah...sumber2 lain untuk memesrakan watak utama memang xde...x kan nak campur ayam...ai is muak dah makan ayam..stok ayam ada je dalam peti ais...so...kita masak je la sotong tu alone ranger coz yang makan nyer pun aku sorang kan....giler habih 2 ekor sotong....uish tak kepala tu memang sodap....apa2 je bab kepala memang la sodap especially kepala ikan kan...x de la plak jumpa orang makan kepala ayam...choiiiiii

Sorry la u olls kalau entry ni buat korang rasa laparrrr....korang rasa nak makan tomyam jugak....hehehehe....tapi memang aku sengaja pun...hahahaha.....best tom yam kung beli kat Wang Kelian ni...x nyesal beli 5 botol sekali harung...ntah bila zaman la nak abih kan....perangai mentamak di situ agaknya...eh xde...knowing aku pencinta tom yam...memang kena ada stok pes tom yam...xde kalu mcam x lengkap...sebelum2 ni guna pes tom yam segera kan....kali ni yang asli dari Thai dan semestinya Halal...x yah tambah apa2 dah...memang sedap...masam pun masam...x yah pepandai nak ejas tambah limau la..ajinomoto la...no...no...no.....guna pes itu sajork....

17 comments:

  1. Sedapppp...ada idea utk buat sup diet ni.

    .hehehhee

    ReplyDelete
  2. sedap sgt..sue pun guna pes tomyam tu juga..

    ReplyDelete
  3. saya kalau buat tomyam tak pernah pakai pes tomyam..ngeri sikit bila tengok kuah merah2 nih..heheh..tomyam saya kaler putih je.pucat je macam tuan nya...:p

    ReplyDelete
  4. makanan favourite ni kak..tomyam kaw n pedas..sedapnya

    ReplyDelete
  5. Akak beli brand Mae pranam ke..dh lama tak pekena Tomyam...slurppp =D

    ReplyDelete
  6. nak majok kejap ahhh dengan kak amanda ni... eh eh iolsss nak habaq ye, iolsss makan kepala ayam... sedapppp !!! iolsss suka, lepas makan terus migrain...... lalalallalalala..... tapi.... memang sedap !!

    ReplyDelete
  7. sy xleh mkn cm ni, nt menambah nasi.habis segala diet.hahaha

    ReplyDelete
  8. 2hari lepas masak tomyam ayam..kdg2 tu ada balance lagi iols mkn ngan bihun hehe

    ReplyDelete
  9. hahaha, disebabkan baca entry akak yang ni semalam laa kte terlajak makan tom yam sotong malam2, rosak diet kte kak.

    ReplyDelete
  10. sedapnyer...belum pernah makan lagi..

    ReplyDelete
  11. nasib baik baru lepas buka puasa. hehe

    ReplyDelete
  12. alamak... mama memang tak makan kot ni kak... hihi, sotong pun mama suka makan yang kecik tu je...hihi

    ReplyDelete
  13. Idea ni...bagus gak masak tomyam letak sotong je...terliurrr

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah