Wednesday, October 1, 2014

Gulai Umbut...Menu Rare

Hi korang...
Pernah makan gulai umbut?umbut kelapa tau...gulai ni sangat2 rare sebab dh jarang nak jumpa..kalau ada pun maybe kat kampung2 masih ada...siyes aku x mkn umbut ni...abah cakap dulu aku kecik2 suka makan...sekarang dh tak boleh makan since aku sakit dulu kan...benda2 mcm umbut...ubi kayu akan buat aku semput...begitu jugak nangka dan cempedak...mmg aku tak boleh makan langsung....


See my hero tgh siang umbut....siang??? Ingat ikan ke

Macam ni la rupa gulai umbut...

Biasanya orang kampung if buat kenduri mmg umbut ni di masak lemak putih je....
Eh kenduri apa ni?
Lupa plak nak cakap....ini kenduri kat kampung last week...Mak Long aku buat kenduri arwah...soadik beradik dia berkumpul...ikutkan banyak lagi makanan....tpaku up yang aku rasa unik je dulu...selebihnya as usual next entry la ye.....ye...aku tau aku banyak hutang dengan korang...kisah vscation pun x settle2 lg..nak buat cane korang...at the same time aku bz gilo....mana nak kejar blog...mana nak kejar kerja sendiri....ni la nasib bila makan gaji kan.....


14 comments:

  1. pestime dgr umbut..mcm ala2 rebung ke kak?..

    ReplyDelete
  2. umbut tu pernah makan..tp skrg susah nak cari kak..
    buat gulai tak pernah pula rasa..hehe

    ReplyDelete
  3. Sodap ehhhhh.....! Akak suka gilerrr. Tapi susahnya nak cari umbut sekarang ni. Last year ada kawan kawen kat Temerloh dengan menu ni... Akak makan takder malu2 dah

    ReplyDelete
  4. kalau di kampung kenduri kahwin gulai daging letak sekali umbut kelapa ni...sekali makan tak sangka sedap juga rasanya.

    ReplyDelete
  5. Salam, wahhh xpernah tau kewujudan gulai ni..sedap tak ea? ke kau dah lupa rasa dia camne? hehe..alaa...lapar...tgk sayur pun boleh lapar dah ni..haha

    ReplyDelete
  6. Selalu masak masa kenduri jak .. so jarang2 jumpa. Tapi mmg sedap ni masak lemak campur daging .. :)

    ReplyDelete
  7. x pernah mkn, tp teringin nak rasa gulai ni.

    ReplyDelete
  8. gerek seh..meme sodap kak.mkn dengan nasi pns +smbl belacan+ikan kembong goreng..perghh.. bertambah2

    ReplyDelete
  9. my favourite sayur umbut ni..adik beradik memang suka..kalau ratah memang best. tapi tu lah masa kenduri je ada..maybe sebab isi dia banyak kot..kalau masak harian tak habis pulak nanti

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah