Tuesday, October 7, 2014

Aidiladha Kami Yang Sederhana...

Aidiladha kali ni kami x beraya di kampung...sama macam hari raya puasa...cuma kali ni balik kampung untuk buat lemang dan rendang aje..seawal subuh mak ngan abah dam makcik aku dh balik kampung...aku dengan yang lain2 balik tgahari skit sebab kami kemas rumah....tapi itu la...idea kami balik lambat sikit tu buat kami stuck dalam jammed kat area jalan bukit putus....aduhai tension gilos.....sampai2 je diorang dah bakar lemang....aku plakditugaskan untuk settlekan lauk siput sedut....dari bab potong sampai la masak....Iitu je yg aku buat sebab aku x sihat sgt....giler 6kg hadap nak potong....


Lemang dah terjerang...


Hampir2 nak masak


Rendang ayam


Rendang daging...


Lemang dh masak.....

Settle bab rendang dan lemang...ingat nak terus update je arituh..tp internet umah tu mcm slow plak...bila upload gambar...failed...terpaksa la up kemudian....
Raya kami sgt2 sederhana...yg best adik beradik berkumpul...malam raya sambut birthday Dania...buat bbq...itu nsnti aku up citer kemudian..byk sgt citer nK up ni...mmg jadi tunggang langgang...huhu...harap korang x kisah.....

Next entry bab siput sedut......


13 comments:

  1. makkk oiiii byk nye lemang...
    sedihhh raya pose ritu xdpt mkn lemang..raya korban pun x dpt mkn lemang huhu
    lau mcm ni kan iols nak belajar msk lemang sndiri lah..kut2 nti dah tua2 anak menantu cucu leh mkn lemang hahaha...
    wow 6kg siput tu..bykkkk sorg2 lah buat tu huhu

    ReplyDelete
  2. tak mcm sederhana je kak..heheh
    Selamat Hari Raya

    ReplyDelete
  3. kalau sederhana dh gini..kalau xsederhana mcm mana la kan kak..mesti lagi3 meriah..hehehe..

    ReplyDelete
  4. Byknye lemang mcm nk menjual je kak...meriah ni kak...tp seronok la kan dpt kumpul adik beradik^^... itu yg penting...

    ReplyDelete
  5. rumah saya langsung tak buat apa2 kak

    ReplyDelete
  6. Mesti meriah.. tu baru post gambar lemang dengan rendang.. belum siput lagi.. tapi dah tengok dulu dalam FB.. hehehe...

    ReplyDelete
  7. seronoknya raya haji pun bakar lemang..kami makan ketupat palas dengan ketupat nasi je

    ReplyDelete
  8. Salam, wahh sederhana2 pun kira meriah jugak lah wen siap bakaq lemang lagi haa~ seronok tgk, aku je yg raya kat bandar..haha

    ReplyDelete
  9. selalunya raya aidil adha meriah dengan majlis qurban kan :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah