Wednesday, October 15, 2014

Family Vacation 2014 > Entiti Dan Babai Perlis...

Malam tu kami semua sibuk2 duk packing2...keluarkan apa yang patut nak pakai masa balik esoknya aje...Ateh tgh masak bila tiba2 Daddy Qhaira panggil cakap Qhaira merengek je...sebab senja tu Daddy dia ada keluar kejap...pas tu masuk rumah balik....ada benda mengikut la kot kan...pas tu elok je Abah amik dan baca apa yang patut dia dah ok dah..bagi susu dan terus tido....

Kami packing2 barang dan nak setting dalam kereta ...tgh elok setting2 tu tetiba ateh berlari masuk rumah dan terus tutup pintu...aku pelik...tp dah rasa seram sejuk dah....terus dia bukak yassin kat tab dia...aku pun tanya apasal...rupanya laki dia ternmpak sesuatu merupakan entiti yang x bagus malam tu...ye la dah kul 11 malam kot masa setting barang masuk keta...aku pulak bukak la ayat kursi kat HP ulang2....giler mlam tu memang x tenteram nak tido...at last terlelap...knowing aku yang penakut...xde la aku nak bangun pi buang air...aku tahan sampai ke pagi...hahahaha.....giler penakut kan....

Esoknya pagi2 dah bangun siap nak balik sebab kami akan singgah Sungai Petani....makan tengahari kat umah Mak Teh...gerak dari homestay pukul 9.30am...sampai umah Makteh kul 2 pm.....jom tgok gambar akhir kami di Homestay...

 till we met again ye...
 one more pose

Babai Perlis....


dah sampai Alor Setar...sepanjang jalan adalah Sawah padi...

 dah abih musim menuai..
agaknya sekarang dah tanam semula padi kan...

Percutian yang menyeronokkan bagi kami sekeluarga....next year x plan lagi nak kemana...kena kumpul duit lagi la kan....kami akan plan untuk x kemana bulan September...just x best berjalan dalam hujan kan....maybe nak cadangkan pi Pantai Timur plak...x explore kat sana lagi....

Tamatlah kisah percutian kami....mana yang dapat aku paparkan tu untuk dikongsi bersama readers semua....harap dapat membantu kalau2 ada yang nak terjah Perlis plak kan....mana yang kurang tu harap maaf....aku manusia biasa kadang2 terleka bila berjalan tempat orang...hehehe...mana yang nak aku kongsi barangan yang mak aku shopping tu...nanti la aku tunjuk....dah setting dalam almari dah...lom sempat nak amik gambar jer...

-TAMAT-

10 comments:

  1. Seram yg kt part entiti tu..meremang bulu roma..

    Pantai timur apa kata p kelantan. Byk mknn best kt sana...boleh shopping dkt taba, rantau panjang....mcm2 lagilah...

    ReplyDelete
  2. bestnya jalan-jalan perlis
    saya tak pernah sampai lagi ke sini :)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah takde apa2.. entiti sekadar nak kenal manja2 agaknya.. ;)

    ReplyDelete
  4. Seronok sungguh... Mcm drama bersiri dh cerita vacationnya.. Hehe

    ReplyDelete
  5. Rasa tak nak balik je kan..best bercuti

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah