Friday, October 31, 2014

Aku Seorang Shoes Collector

Assalamualaikum. ..
Hi korang...wah ari ni last day keja kan...esok cuti...selamat bercuti korang...ari ni aku nk citer pasal Kasut...aku mmg seorang collector especially kasut, wallet dan handbag tapi xde la giler sampai beli tiap2 bulan...tgok pada keadaan dan poket jugak...tiap2 bulan beli masak la...x makan anak aku nanti...hihihi.....dah jadi lumrah kehidupan kan bila wanita dan kasut tak boleh dipisahkan


Heheh...sebenarnya ada banyak...tp dh bawak balik rumah  sewa dan kat Seremban..


Susun elok2 sket....dari kiri kaler hijau lumut tu Kickers, yg hitam pink tu Charles & Keith, beige and  colour tu Marie Claire dan yg terbaru Lewre


Ini pakai untuk majlis2 rasmi with office wear...pakai dgn baju kurung pun cantik


Ini pun sama gak...wedges guna kat opis....

Bos aku siap tanya...u ni nak jual kasut ke apa...hohoho....dia lelaki apa yg dia tau kan...
Dah nama pun perempuan...adat la tu kan.....eleh...jeles..
Actually kasut2 ni bukan la  beli sendiri...ada gak yang org tersayang belikan....hihihi....

Tak semua kasut sesuai untuk wanita...betul x? If dulu aku suka sgt pakai high heels yg 3-5 inch...aku rasa comfort dan confident nak berjalan...selain tu leh feeling2 model skit...phuiii...haha...berangan....adalah amat penting untuk membeli kasut yang sesuai dengan bentuk kaki dan badan..jangan x tau eh kasut memberi impak formal / kasual kepada si pemakai...kasut pun ada jenis2 jugak...jom tgok..


Bentuk kasut ABC

A ~ formal, untuk bentuk kaki yang kecil di bahagian jari kaki ( bentuk badan kurus)

B ~ formal untuk kaki yang lebar dibahagian jari kaki ( tubuh badan kebanyakkan )

C ~ santai, tidak formal dan tidak sesuai di bawa temuduga atau ke tempat kerja

so...faham dah bentuk kasut ABC? Macam aku more too bentuk A...bukan perasan kurus eh...tp bentuk kaki mmg mcm tu..size pun size 5...huhu....

Korang ada yg hobi mcm aku?


28 comments:

  1. Boleh tahan jugak tgk brand2 tu. Kasut Lewre saya suka. Design dia cantik. Saya ada satu, tapi dah selekeh gile dah kena lenjan. Heheh.

    ReplyDelete
  2. dulu iols shoe collector gak
    tp pelik mn hilang ntah kasut2 tu semua
    hb sllu ckp..iols ni x reti simpan kasut hahaha
    so skrg dah ada anak ni..nak2 ada bb lagi mmg dah x pakai dah high heel ni w/pun tinggi seinci
    sbb nak kejo anak senang hahahaha semua pakai hat flat or snikers hehe

    ReplyDelete
  3. dh xde nk pakai heel wedges bagai.susah nak kejar anak ahaks

    ReplyDelete
  4. Suka kumpul kasut jugak ni kak ;D hehe

    ReplyDelete
  5. Salam, wahh tp mmg lahh...pempuan ni mmg suke beli kasut kan...aku takde lah collector cm ko, haha aku cerewet gila klw beli kasut, tu sbb aku xbyk kasut kot.hahah..aku suka pakai heels tp yg satu inchi je..owh, ya aku pun A jugak lah klw cmtu, tp aku size 5, kaki panjang~ hahah :p

    ReplyDelete
  6. macam biasa I is ada hobi macam tu jugak...ha ha ha... kak, sentap ai tau, ai beli tiap-tiap bulan tau...

    ReplyDelete
  7. Cantik-cantik kasut pilihan SA. Kakak dulu masa anak dara dan anak kecik-kecik ada lagi macam ini tapi bila dah tua ni macam dah malas. Bila anak-anak bising suruh tukar yg baru, baru kakak beli:)

    ReplyDelete
  8. Zaman mak dah berlalu...

    dulu2 suka kumpul semua warna kasut - siap tempah lagi... :)

    ReplyDelete
  9. dah jarang sangat nak pakai kasut tumit...takot jatuh...dgn nak dukung anak lg...turun tangga lg..tgn pegang brg la...huiii kalo jatuh mcm mana la ropenya nanti hahahha...

    ReplyDelete
  10. Sejak ada ank kecik berderet ni x de mkna pki high heels lg dah, pyh nk kejar ank. Saiz kaki kita sama la kak ;)

    ReplyDelete
  11. sama!
    bnyak kasut tapi pakainya yg sama je sbb mmg ada bnyk kasut to just 1 2 yg slesa ke sne ke mari kan ? :)

    ReplyDelete
  12. inshaa Allah suatu hari nanti, dah bekerja.. nak kumpul banyak banyak.. hahhaa

    ReplyDelete
  13. Hanya di office je pakai high heels.. dan tak banyak pun koleksi.. dah agak lusuh baru tukar yang lain.. ;)

    ReplyDelete
  14. saya memang susah nak jadi pengumpul kasut.. nak2 lagi sekarang memang tak suka pakai heels. nak pakai yg flat yer tapi tu la masalah org jual kasut tak nak jual kasut size 3 banyak2.. nak cari sepasang kasut pun dah berminggu ni sampai rasa nak nangis. nak menapak kat sg wang pepaham la KL.. parking susah.. anak macam lipas kudung. tapi nampaknya kena jugak menapak kat sana.. situ jer boleh jumpa size. sedih sangat

    ReplyDelete
  15. ai pakai kasut sampai lunyai!!!!!!!then baru beli lain!!! boleh???

    ReplyDelete
  16. anis pon suke kumpul kasut.. tapi setakat nie mampu cuci mata je..huhu

    ReplyDelete
  17. banyak kasut akak..fiza pun suka kumpul kasut :)

    ReplyDelete
  18. wedges paling comfort nak pakai dan lebih stable kan kak..dah tu banyak pulak pilihan cantik²

    ReplyDelete
  19. Bli yg branded tahan lama..kaki pon selesa

    ReplyDelete
  20. sebelum kawin memang sangatlah suka kumpul kasut... walaupun dari pasar malam je.... lepas kawin ni slipar jepun selalu.... tunggu dah stabilize nak kembali bikin collection.... lepas tu feeling2 retissss gittewww....

    ReplyDelete
  21. Hobi kita sama.... tgh plan buat build-in cabinet tinggi utk kasut shj... heee...

    ReplyDelete
  22. Saya pun suka beli kasut. Bila nak pakai stress sendiri tak tahu nak pakai yang mana...hihihihi

    ReplyDelete
  23. IM pun pengumpul kasut jugak. Sampai tak perasan ada tinggal kasut dalam kereta, simpan dlm kotak lah. Hehe

    ReplyDelete
  24. IM pun pengumpul kasut jugak. Sampai tak perasan ada tinggal kasut dalam kereta, simpan dlm kotak lah. Hehe

    ReplyDelete
  25. Samalah. Tapi bezanya saya x pakai heels.
    And saya tak suka beli yang mahal.
    Habis duit i gituuu..hehe..

    ReplyDelete
  26. Sama ngan Cikna beli bila de kemampuan, kasut charles tu cantik klu Ciikna prefer wedges pki heel 5minit je cnfrm tumit kasut tu patah sbb t'pelecok lgpun Cikna ktgri B sz39-40.....;-/

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah